Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за първи бас


Metallica112233

Recommended Posts

Здравейте колеги. Отскоро ми дойде музата да свиря на бас. Та намерих си няколко моделчета, които смятам че ще са добри за мен. Предпочитам инструмента да е 5 струнен. Свиря предимно траш и хеви. Не отхвърлям и други предложения за бас, условието е да е до около 520-530 лв.

 

Първия който си харесах е Yanaha RBX374 ( http://www.musicworld.bg/bg/c_399/i_14528/YAMAHA_GUITARS_RBX374.html ), чел съм за него че е с удобен гриф и вади добър звук.

 

Втория е ESP B-55 ( http://www.musicworld.bg/bg/c_400/i_23926/ESP_B_55.html )

 

Моля за съвет. И пак казвам, не отхвърлям други предложения за 5 струнни инструменти. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия който си харесах е Yanaha RBX374 ( http://www.musicworl...ARS_RBX374.html ), чел съм за него че е с удобен гриф и вади добър звук.

 

Втория е ESP B-55 ( http://www.musicworl...6/ESP_B_55.html )

 

Ако искаш добър и нов бас, по-добре додай още малко парички и си вземи това: http://www.musicworl...ort_B5_OPM.html (не гледай снимката, че е 4-струнен; всъщност този конкретен модел е 5-ак)

Според доста хора Cort са едни от много приличните басове за парите си.

 

За първи бас обаче не знам дали е удачно да се изхвърляш в ценово отношение, така че виж по-евтиния вариант: http://www.musicworl...ction_V_BK.html

 

Друга алтернатива: http://www.musicworl..._GSR205_BK.html

 

Конкретно от двата модела, които си посочил, лично аз по-скоро бих си взел Ямаха-та не за друго, а защото съм чул, че ESP в ниския ценови клас не са нещо особено, а пък RBX серията на Ямаха май е що-годе уважавана за класа си.

 

Вариантите "втора ръка" също не ги изключвай - следи раздела "Продавам" на форума.

 

Във всички случай - не си купувай бас "на сляпо", освен ако не знаеш какво вършиш - отиди в магазина, избери няколко баса, посвири на всеки един от тях, чуй ги как звучат, търси разликите, прецени дали ти е удобен и т.н.

 

 

П.П. Не рекламирам MusicWorld; ползвам техния сайт само за референция и ориентация за цените.

Редактирано от yordaniy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.