n1k0 Публикувано Октомври 14, 2011 Публикувано Октомври 14, 2011 (Редактирано) Здравейте, колеги До скоро Squier-a ми беше свързан така (HSS): В момента е така (SSS - исках да пробвам нещо със сингъл бридж): Искам да я пробвам така (HSS, ауто-сплит): Въпросът ми е защо на последната схема се свързват по този начин тон-потенциометрите и как се свързва бридж адаптерът към тон-пот. Странно ми е защо принципно тоновете се свързват на 6, 7 и 8 в другите схеми, а на последната схема са на 2 и 3, 4 е към волумето, а на 5 няма нищо... Моят суич е почти същият - 5-позиционен, само че крачетата са едно до друго (1-8), а не на 2 реда (1-4, 5-8); адаптерът е no-name Hot Rails, 5 жици - зелена, черна, червена, бяла и гола - само мисля, че зелената и черната жици са разменени спрямо диаграмата (т.е. черната е маса, а зелената е хот) Благодаря! Редактирано Октомври 14, 2011 от n1k0 Цитирай
n1k0 Отговорено Октомври 14, 2011 Автор Отговорено Октомври 14, 2011 Малко снимков материал на конкретния адаптер: Принципно зелената и черната жички правят пиковете в Audacity, когато се допрат до жака - според темата за разгадаването на изводите на Nikifena; червената и бялата бяха запоени заедно и като ги допра до жака не става нищо - някакви мижави, едва забележини пикчета (силно казано)... странно... Цитирай
n1k0 Отговорено Октомври 15, 2011 Автор Отговорено Октомври 15, 2011 (Редактирано) Ок, значи, разгадах кое е (+) и кое (-) на съответните половинки. Разбрах също, че не може да се свърже бридж-адаптера към тон-пот без допълнително ключе. Продължава да ми е странно свързването към краката на 5-позиционния ключ, но, хей, ще пробвам туй-онуй и дано се получи... Благодаря на всички за "помощта", без вас нянаше да се науча да ползвам google Редактирано Октомври 15, 2011 от n1k0 Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 15, 2011 Отговорено Октомври 15, 2011 Неволята учи Вземи лист и химикал (не ползвай компютър за тази работа) и нарисувай схемата от картинката. Хващам се на бас, че ще разбереш какво се случва по китарата Ето и един линк как се рисуват елементи: http://artsites.ucsc.edu/EMS/music/tech_background/schematics/ReadSchem.html Цитирай
Recommended Posts