Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Преди време като се преместих в София извесно време страдах от едно странно чуство в гърлото, все едно имаш нещо което не можеш да изплюеш, и това продължи към 3 седмици, в последствие свикнах и спря да ми прави впечатление, НО....

Забелязвам че съм загубил способноста си да взимам някои по високи тонове, гласът ми е сух, дразгав и съскащ когато го напрегна да изкарам нещо по-високо. Преди да дойда в София не беше така, и ми е много интересно дали "чистия" въздух има нещо общо?

Отговорено

Според мен е доста полезно да седиш на Орлов мост и да дишаш с пълна сила!!!!!

На околовръстното също става!!!

Абе въздуха е като съзлиза тука:godbless:

Отговорено

Аз съм от Самоков, но живея в София от 8-9 месеца. Честно казано не съм забелязал да имам промяна в гласа през това време. В началото обаче чувствах някакъв цялостен дискомфорт. Прилошаваше ми, не ми достигаше въздух, но това в общ, физически аспект. Иначе конкретно с гласа проблеми не съм имал.

Отговорено
Преди време като се преместих в София извесно време страдах от едно странно чуство в гърлото, все едно имаш нещо което не можеш да изплюеш, и това продължи към 3 седмици, в последствие свикнах и спря да ми прави впечатление, НО....

Забелязвам че съм загубил способноста си да взимам някои по високи тонове, гласът ми е сух, дразгав и съскащ когато го напрегна да изкарам нещо по-високо. Преди да дойда в София не беше така, и ми е много интересно дали "чистия" въздух има нещо общо?

Съветвам те да пиеш много течности и да не напрягаш гърлото, за да нямаш проблеми и по- натам! :nono:

Отговорено
Аз съм от Самоков, но живея в София от 8-9 месеца. Честно казано не съм забелязал да имам промяна в гласа през това време. В началото обаче чувствах някакъв цялостен дискомфорт. Прилошаваше ми, не ми достигаше въздух, но това в общ, физически аспект. Иначе конкретно с гласа проблеми не съм имал.

По-ниските гласове са по-издръжливи на подобни влияния, може би затова не си усетил никаква промяна, бас-баритоне ;)

Отговорено (Редактирано)

По-ниските гласове са по-издръжливи на подобни влияния, може би затова не си усетил никаква промяна, бас-баритоне ;)

ам той моя не е от най-високите, пък от както съм тук хептен

и не само на високите, когато се дера преди гласа ми беше много по-богат на високи хармоници а ся се дера на сухо и издавам някакви прекалено ниски звуци, може би както пича по горе предположи не пия достатъчно течности откакто съм тук и струните нямат смазка не знам...

ЕДИТ: Има и още нещо, когато си давам повече зор се чуствам все едно ми надуват главата с компресор,това също е откакто съм тук...

Редактирано от LOE
Отговорено

Ами де да знам, аз като че ли съм свикнал със софийските условия, тъй като съм си софиянче. След бала ще ходя да си почина малко в Смолян. Де да знаеш, може да се окажа някой контра тенор след това :)