Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Задължително ли е да ти е грешна постановката ако нямаш учител?

в тези времена на ютуб и интернет уроци не е задължително, но аз навремето нямах нито едното от двете, нямах и познати които свирят и се получи грешна постановка от това че свирех както ми е удобно. т.е. 4-ти пръст (кутрето) на лявата ръка го ползвах само за акорди, и все още не мога да го използвам с такава лекота както другите пръсти при солиране...и палеца почти винаги не е зад грифа...

и аз съм ЗА уроците с учител, поне няколко в началото.

Редактирано от rocker_vn
Отговорено

Май ме разбирате погрешно. Не съм се обявил против учителите и ходещите на уроци. Самият аз съм ходил (макар и само на няколко урока) и то не в началото, а съвсем наскоро.

И все пак , да тръгнеш на уроци за да научиш няколко , основни акорда и да свириш разни известни рок хитчета от миналото , според мен е напълно ненужно. Чудно ми е тези , които препоръчват да се тръгне от самото начало , така ли са постъпили , или първо са научили 3 песни на Металика, няколко на Нирвана и т.н...

И още едно лично мнение от мен .... То като не поема човек и цял живот да ходи на уроци , пак няма да стане. Щото то не се налива с фуния, трябва сам да се занимаваш след урока и то много часове.

Отговорено (Редактирано)

Scorpions - Dust in the wind

Евтиме, точно тази песен май не е на точно тези колеги...

Имат кавър, който се свири по-лесно от оригинала за начинаещи, само с елементарен стръминг патерн. :)

Редактирано от Slav
Отговорено

Винаги положения труд дава РЕЗУЛТАТ !!!!!!

Без уроци е дълъг и труден пътя и за най големите таланти,това го чух от Васко Василев(цигулара)той също свири на струнен инструмент. :godbless::virtuoz:

Отговорено

Ако си свириш само в къщи не е задължително да ходиш на уроци,НО АКО ИЗЛИЗАШ НА СЦЕНА РИСКУВАШ ДА ИЗПАДНЕШ В КОМИЧНА СИТУАЦИЯ ПРЕД ТЕЗИ КОИТО РАЗБИРАТ ОТ МУЗИКА !!!!!!!!!