Jump to content
Българският форум за музиканти

Bc Rich ASM 1 Pearl Black или Jackson JS1R Dinky


devlin

Recommended Posts

Здравейте,

решил да си взимам електрическа китара до 400 лева и след много въпроси, търсене и лутане из сайтове от около 2 седмици, избрах тези два модела

 

Bc Rich ASM 1 Pearl Black

 

http://bcrich.com/models/guitars-and-bass/ASM/ASM-1/49

 

и Jackson JS1R Dinky

 

http://www.iblmusic.com/js1r.html

 

Не съм много добър китарист, но имам желание да се развивам и да свиря сериозно и определено ми се иска да си взема нещо различно от Скуеър и Стаг. Въпросът ми е коя от двете китари бихте ми препоръчали? Бс Рича видях, че го има в 1 магазин на оборище за около 360 лева а Джаксъна не знам къде мога да го пробвам в София??? За съжаление не съм пробвал нито 1 от двете китари все още, тъй като работното ми време не позволява и ще трябва да изчакам до събота. Повече клоня към Бс Рича, но не можах да намеря почти никакви мнения за него. За Джаксъна четох не много добри мнения...

 

Та накратко бс рич АСМ 1 или Джаксъна?

 

Спрял съм се и на този усилвател

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_2250000/i_21614/Marshall_MG15CD.html

 

какво ще кажете?

 

Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти отговарят колегите, защото това е 871324981373918273-мата идентична тема за китари нисък клас. На практика разлика между тези китари почти няма, така че не му мисли много, а си купи тая, която ти харесва най-много на външен вид (сериозно). Но задъжително лично, не онлайн, защото са до бройка. Ако аз трябваше да избирам бих взел Рича.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, съгласен съм, че и двете са нисък клас и доста сходни теми изчетох за подобни китари, но никъде не срещнах (може и да не съм видял) мнение за тях. За това реших да попитам хора, които са ги пробвали и знаят плюсовете и минусите им. Ясно е, че за тези пари няма да са кой знае какво... За съжаление нямам възможност за по-хубава китара, може би това ще се случи, когато си припомня някои неща от доброто старо време, развия се и събера малко повече пари... Именно за това избрах да си купя нова китара, а не нещо секънд хенд... както се казва - Иска ми се аз да съм й първият :))). Както и за кубето става ли този Маршал за тези пари или бихте ми препоръчали нещо по-добро? Сигурен съм, че тази тема е досадна за повечето хора тук, но пак казвам не видях коментари точно за тези два модела.

 

Благодаря за мнението колега, сигурно наистина няма голяма разлила между тях, но не мога да бъда сигурен. Задължително ще се пробват стига да намеря и къде го има този Джаксън, важно е и коя от двете ще ми бъде по-удобна лично на мен, не бих си купил онлайн, без да съм я тествал...колкото до външния вид - аз мисля за Бс рича :)

Редактирано от devlin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм на мнение, че малките Marshall-и не са от най-хубавите кубета (поне това което аз успях да пробвам). Най-добре както ти каза да идеш и да си го пробваш зада видиш дали ти харесва. :) Мога да ти препоръчам примерно Fender Frontman http://www.fender.com/products/search.php?partno=0231501001, лично за мен това кубе е по-добро от Marshall-a, но пак казвам всичко е до това на теб кое ти допада повече :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо все пак не помислиш и за секънд-хенд? Китарата не е като автомобил, с времето не се разваля, даже напротив, защото преди инструментите се правеха по-качествено сякаш. Казвам ти го, защото за един бърз поглед в обявите видях китари с подобни характеристики (тяло, гриф, тремоло и т.н.), но от по-висок клас за същите кинти. А новата китара ще е лъскава само отначало -при интензивно свирене ще я очукаш за нула време :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Line6 Spider-а на мен лично не ми допадна. И съм го пробвал точно с Рич с БДСМ пикъпи (стоковите т.е.). Според мен един Фронтмен е по-удачен избор като че ли за усилвател. А може и просто да съм му свикнал. Далеч съм от мисълта, че е идеален, но за парите, които му плащаш, мисля че си звучи прилично. Но естествено никой не може и не трябва да преценява вместо теб. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До сега четох подобна тема тук във форума за кубета Маршал или фендер... Определено доста противоречиви мнения - досега ми беше казано да бягам от фендерите, иначе и аз ги бях харесал, а сега от Маршалите (става въпрос само за тези малки кубета по 15 20 w и далеч не визирам големите и професионални такива :))... сложен избор... а и този Лине6 изглежда доста приятен. Та сега бих обърнал въпроса си за кубето така ....

 

Това -

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_1950000/i_26174/LINE6_Spider_IV_15.html

 

Това -

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_1430000/i_35298/Fender_023_1561_901.html

 

 

Това -

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_1430000/i_21425/Fender_023_1562_900.html

 

все пак е 25w :)

 

или това - https://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/(xcm=bulgarian&fwrd=refresh&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_73_94_75_6_9_85_95_83&uiarea=3&carea=DEBA53F30047F4F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&lay=7.0-11_1_36_84_86_94_37_6_9_85_95_83)/.do?productarea=P11070901&detailScenario=&item_name=РЈРЎР?Р?Р?.FENDER-MUSTANG-I-20W&productguid=158248&scenario=

 

Извинявам се за дългия линк става въпрос за Фендер Мустанг 1 :)

 

Благодаря за споделените мнения :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Аз бих избрал B.C Rich.Аз свиря със B.C Rich Kerry King Signature Wartribe и съм много доволен.И все пак вземи тази,която ти харесва повече

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jackson като цяло изяжда бц рич, ама за тоя нисък клас всъщност бих избрал Hamer. За цените си са най-доброто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа не знам кой кого изяжда :greenball: Значи забрави за Jackson ако нямаш поне 2000 лв. приготвени :) съвсем сериозно. По-добре някой Cort или Hamer (но това далеч няма да е на Tipton китарата). Нямам наблюдение върху европейския пазар, но евтини добри китари имат Charvel, Laguna (силно препоръчвам) и Ibanez (предполагам :)) Заложи на дървенията, качество и комфорт, другото се сменя след време. Ако много държиш на тремолото нещата стават по-сложни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото разбирам искаш да свириш по тежка музика. Ако това е така бих ти препоръчал да погледнеш Cort Kx5

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_23943/f_2120000/Cort_KX5_BKM.html

 

За тези пари според мен няма да намериш по-качествена и с по-добри пикъпи китара. Отделно е с 24 позиции, пикъпите се делят на сингъл и хъмбъкери, което я прави подходяща за почти всички стилове.

Малко по-скъпа версия има и с лицензен флойд, но съвета ми е за момента и в тази ценова група да пропуснеш тремолото, независимо заключващо или обикновено. Ще ти създава повече ядове отколкото да ти върши работа.

Относно усилвателя съвета ми е да се насочиш към моделиращ. Доста време ще ти върши много хубава работа и ще можеш да сменяш каквито ефекти искаш без да се налага да си ги купуваш допълнително. Така ще може да си изградиш представа за звука, който ти харесва и след време ще знаеш и какъв амп и какви ефекти да търсиш.

За тежка музика провери:

http://www.thomann.de/gb/peavey_vypyr_15.htm

и

http://www.thomann.de/gb/vox_vt20.htm

 

Vypyr-а го има в Икономов, но до колкото си спомнямно и двата могат да ти ги внесат Динакорд от Томан, на цената от немската версия на сайта без допълнително оскъпяване. Имаше такава тема преди време, може да ппрочетеш подробности.

Просто разгледай малко клипчета, виж какви допълнителни екстри имат, кои ще ти е по-лесен за ползване и ще решиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джаксъните май ги имаше в Малкия ЦУМ и в онзи магазин ,който не се споменава :greenball: , а за BC Rich имам някакъв спомен ,че в Гема мюзик съм виждал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам точно такъв B.C. Rich само че черен. От по-горе писалите всеки дава акъл, а пък не видях някой да е пробвал точно тези китари.

 

Аз също не мога да ти дам акъл защото Джаксъна не съм го пробвал. За BC RIch-a - ами получаваш точно като за около 400 лв. Свирил съм на два други BC RIch-а, и двата ми се сториха по-добре. За начинаещ като мен обаче си е идеална. Ако искаш заповядай да я пробваш, имам Randall кубе за резачки, и Фендер за клийн, та ще си прецениш дали ти аресва.

 

За малко кубе - в нас имам малък Роланд, с 4 различни диста, последният от които доста ме кефи (Metal Stack). Има и бутон за допълнително намаляне, което е удобно (Power Squeezer) Кубето се казва 15Х, и струваше около 200лв в бг магазин, чисто ново. Сега ако трябва да си взимам отново малко за в нас, бих си взел Същото но да е MicroCube, в което има доста вградени ефекти и за практис в къщи е идеално.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах как ми се иска някой от "начинаещите" да са хващали истински хубав инструмент... Аз само по снимката на този BC Rich мога да кажа че метала е калпав, дървото и то (това си го пише), а за тия адаптери няма смисъм да се коментира... Даваш 400 лв. за надписчето BC Rich или Jackson и нула инструмент. Какво да им пробвам на тези инструменти - пробвал съм навремето. После да не се чудиш що струните са ти на един пръст разстояние от грифа, състейн нула, кой ще ми интонира китарата, глухи тонове и що ми се счупи ръчката :) За тези пари ще намериш читав Cort дето поне дървенията и сетъпа ще му е като хората...

Айде със здраве :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.