lampamp Публикувано Октомври 5, 2011 Публикувано Октомври 5, 2011 (Редактирано) Цялата работа стана когато един приятел ми даде китарката си за смяна на прагчетата които бяха в много лошо състояние, всичко мина успешно и сполучливо след четене и гледане на инфо от нета . Мен ме засърбяха ръцете и реших да опитам . За тялото ползвам липа за грифа и фретборда явор с такова разполагам в момента а и е първи опит за да е нещо екзотично. Ето резултата до къде съм го докарал: за сега е това развитието по проекта . чудя се скакво точно да измеря разтоянията между позициите, с цифров шублер ще стане ли ? Стискайте палци да завърши успешно всичко Редактирано Октомври 5, 2011 от lampamp 3 Цитирай
tatkoogi Отговорено Октомври 5, 2011 Отговорено Октомври 5, 2011 Адмирации за начинанието! Желая успех на проекта! Цитирай
ipg Отговорено Октомври 5, 2011 Отговорено Октомври 5, 2011 Успех и от мен,ще чакаме с нетърпение развитиетоо на проекта Цитирай
ipg Отговорено Октомври 5, 2011 Отговорено Октомври 5, 2011 и още нещо..винаги мери разстоянието от нъта до 1во,от нъта до 2ро и т.н. разстоянието от прагче до прагче го използвай само за проверка. Цитирай
lampamp Отговорено Октомври 5, 2011 Автор Отговорено Октомври 5, 2011 и с какво да го измеря така точно и толкова голямо да е не став али да се начертае на аутокад и да се принтира или нещо от тоя род Цитирай
patzo Отговорено Октомври 5, 2011 Отговорено Октомври 5, 2011 Също може да разпечаташ фредборд на стикер в реални размери, да го лепнеш и да режеш отгоре. От тук можеш да си свалиш файл на какъвто фредборд искаш - Цък Цитирай
lampamp Отговорено Октомври 5, 2011 Автор Отговорено Октомври 5, 2011 а акто размер на мензурата какво да избера 647.7mm или 635mm. какв аще еразликата между двете в звученето и начина на свирене кое по удачния вариант Цитирай
TLC1 Отговорено Октомври 6, 2011 Отговорено Октомври 6, 2011 и с какво да го измеря така точно и толкова голямо да е не став али да се начертае на аутокад и да се принтира или нещо от тоя род По въпроса вече Ви писах ЛС, ако не сте го получил - пишете пак. Поздрави, TLC1 Цитирай
Aureliano Отговорено Октомври 6, 2011 Отговорено Октомври 6, 2011 Поздравления, много добре и качествено е започната китарата! Малко по-къса мензура ще се отрази на малко по-близки позиции. Звукът мисля, че няма да се повлияе от мензурата. За позициите съветвам да си направиш шаблон на една летвичка и да го прекопираш симетрично от двете страни на фретборда, за да си маркираш къде ще са каналчетата. Успех ти желая и ми е любопитно да наблюдавам развитието! Емилиан Цитирай
никони Отговорено Октомври 7, 2011 Отговорено Октомври 7, 2011 и с какво да го измеря така точно и толкова голямо да е не став али да се начертае на аутокад и да се принтира или нещо от тоя род Вземи си ненарязания фрет и аутокадския чертеж и отиди при някой фрезист да ти прореже каналите- точност 0.01 мм... това с летвичките и шаблончетата е несериозно /въпреки че ме връща в 80-те.../ или още по лесно е да си купиш готов фрет, освен ако не си решил да пробваш някаква нестандартна мензура. Цитирай
lampamp Отговорено Октомври 11, 2011 Автор Отговорено Октомври 11, 2011 (Редактирано) Етомалко развитие днеска ошкурих грифа отзаде за другите неща си чакам средства(да дадат заплата) за сега е това. Остана да се мине с финна шкурка и да се лакира но това като се сложат фингърборда и тръсрода. ааима ли някой от софия който може да поръча от мюзик джам че а з се опитах но ни ми вдигнаха телефона нито ми отговориха на имейла Редактирано Октомври 11, 2011 от lampamp Цитирай
patzo Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 (Редактирано) Според мен трябваше първо да залепиш фретборда и тогава да оформиш контура на грифа. Не, че и така не става ама сега ще ти е по-трудно със стягите за фредборда(ако използваш такива). Редактирано Октомври 11, 2011 от patzo Цитирай
lampamp Отговорено Октомври 11, 2011 Автор Отговорено Октомври 11, 2011 а това не еникакъв проблем поне за мене Цитирай
ultramega Отговорено Октомври 11, 2011 Отговорено Октомври 11, 2011 (Редактирано) Не се вижда на снимките и канала за тръс род дали е издълбан, но ако не е сега ще стане по сложно . Успех! пп. Сега видях , че не представлява проблем за теб Редактирано Октомври 11, 2011 от ultramega Цитирай
TLC1 Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 Съгласен съм с колегата, че оттук нататък и издълбаването на канала за тръс род-а, и лепенето на фингърборда ще стане по сложно (дано наистина не представлява проблем за теб). По темата за нарязване на слотовете за прагчетата (тъй като май и това предстои) - съгласен съм, че летвичките са несериозни, но шаблоните не са, особено ако са направени както трябва (писах ти ЛС по този въпрос). И една препоръка (във връзка с идеята слотовете да бъдат нарязани от фрезист?..) - не прави срезовете преди да си определил точно какъв размер прагчета ще слагаш, тъй като срезът трябва много точно да кореспондира (като ширина и дълбочина) с размера на основата на прагчетата, която ще влезе в този срез. Успех! Цитирай
Recommended Posts