MDFk Публикувано Януари 10, 2005 Публикувано Януари 10, 2005 Имам такова нещо във процесора(Дигитех РП200А),но не го използвам и не знам основно функцията му.Имайки предвид 4е по принцип много малко вдявам от някои ефекти и от дребните им промени върху звука,поствам този въпрос. и още - помага ли за правенето на по-добри дистъри,4е разни хора казват 4е на дигитеха били слаби(макар 4е през прили4но кубе зву4ат добре)? и ако е удобно,дайте параметри на една реза4ка с такъв симулатор.. 10х предварително. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 ами кабинет симулатора прави звука така както би излязъл през определен марков говорител. повечето процесори имат симулации на поне 5-6 вида кабинета (колони). примерно в книжката на процесора пише че еди коя си кабинет симулация пресъздава звука на няква маршал колона 4 х 12" 87 година модел примерно . такова нещо е тва. ма зависи....не съм привърженик на такива симулации, макар че горе долу спасяват положението. Цитирай
Sieger Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Имам такова нещо във процесора(Дигитех РП200А),но не го използвам и не знам основно функцията му.Имайки предвид 4е по принцип много малко вдявам от някои ефекти и от дребните им промени върху звука,поствам този въпрос.и още - помага ли за правенето на по-добри дистъри,4е разни хора казват 4е на дигитеха били слаби(макар 4е през прили4но кубе зву4ат добре)? и ако е удобно,дайте параметри на една реза4ка с такъв симулатор.. 10х предварително. И аз щях общо взето да напиша това което и Stratocaster вече е написал! За по добри дистери ти сам можеш да прецениш дали помага. Имам предвид, че ти знаеш какъв звук ти трябва, също така зависи от каб симулацията (какво аджеба симулира, и доколко е качествена). Най-добре се хвани един ден и експериментирай със звука... Цитирай
Rust Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Koгато свириш директ към РС си е един вид задължително при хай гейн.Иначе звука е бъркащ в мозъка .Ако свириш с чист звук ... до предпочитание си е ... мен ми харесва повече без даже Със амп като си имаш ,той си има спийкър ,така че .... Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 и отново ще си позволя да цитирам налбантов (с риск да стана банален) - аналог рулз!!!!!! никоя симулация не може да ме заплени толкова колкото звука на един добър амп. :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
MDFk Отговорено Януари 10, 2005 Автор Отговорено Януари 10, 2005 (Редактирано) Можете ли да ми дадете пример за бленда с такъв кабинет(произволен кабинет;не е задължително ефекта да е няква мазна реза4ка,а просто пример по който да се водя при ескперомента)? и съм с Маршал 30ка,аналогов..трябва ли ми туй нещо изобщов такъв слу4ай? Редактирано Януари 10, 2005 от MDFk Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 Можете ли да ми дадете пример за бленда с такъв кабинет(произволен кабинет;не е задължително ефекта да е няква мазна реза4ка,а просто пример по който да се водя при ескперомента)? и съм с Маршал 30ка,аналогов..трябва ли ми туй нещо изобщов такъв слу4ай? no Цитирай
Sieger Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 След като си с Маршал, от каб. симулация няма голям смисъл но ако все пак някой ден решиш да записваш директно към ПЦ, можеш да пробваш следното: Избираш си ефекти като ги подреждаш примерно в този ред - Компресор --> Дист --> Гейт. И после просто променяш само каб симулацията докато звука те изкефи на макс, после променяш ефектите и си правиш бленди... Цитирай
Rust Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 и съм с Маршал 30ка,аналогов..трябва ли ми туй нещо изобщов такъв слу4ай? Усилватели има лампови , транзисторни .... все са си аналогови ... не знам аз ли не разбирам какво искаш да кажеш (единсвено ми хрумва ,че имаш предвид самата железария ,а не да си ползваш компа за амп) или има цифрови ампс ? странно звучи иначе както Митака вече ти е отговорил - не ти требе @stratocaster - тука не става дума за симулация на амп, а на говорители т.е. симулацията не замества амп-а. Пък иначе както казваш ... то ако беше по-хубаво да се симулира ,нямаше да се купуват усилватели за хиляди долари, щом става и без пари Цитирай
MDFk Отговорено Януари 10, 2005 Автор Отговорено Януари 10, 2005 (Редактирано) Усилватели има лампови , транзисторни .... все са си аналогови ... не знам аз ли не разбирам какво искаш да кажеш Ъъъ...сори,исках да напиша 4е кубето е транзисторно. Oops..нещо не съм добре днес.. :wall: :wall: :wall: 10х на вси4ки за помощта.. Редактирано Януари 10, 2005 от MDFk Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 10, 2005 Отговорено Януари 10, 2005 rust явно не си можал да ме разбереш може би трябваше да напиша че никоя кабинет симулация не може да замести звука на едно хубаво кубе например което няма такива екстри. недоразумение Цитирай
Putniq Bega4 Отговорено Януари 11, 2005 Отговорено Януари 11, 2005 важното е дали ти се кефиш на собствения си звук - оттук натам - няма значение дали използваш кабинет симулатора или не. Ако се кефиш - значи е ОК.... И не забравяй, че звука е в пръстите и главата ти - не в процесора или кубето ... Цитирай
Rust Отговорено Януари 11, 2005 Отговорено Януари 11, 2005 И не забравяй, че звука е в пръстите и главата ти - не в процесора или кубето ... True True :think: Цитирай
Joys Отговорено Януари 11, 2005 Отговорено Януари 11, 2005 Експириментирай със звука както ти харесва. Ако записваш на комп после ще си го догодиш. Цитирай
jFog Отговорено Януари 11, 2005 Отговорено Януари 11, 2005 http://www.digitech.com/soundcomm/guitar_l...p?productid=170 ей тука има много и най различни настройки, фъли едно око. Като цяло сайта е интересен.Макар че не съм с Диджи преди време се бях зарибил покрай сайта и нещата в него.Накрая кривнах към друга марка Цитирай
Recommended Posts