a1RwalK Отговорено Март 9, 2012 Отговорено Март 9, 2012 (Редактирано) Viridis, истина е.. Обаче хората си употребяват cancer sticks(ако ме разбирате), така че вата-та едва ли би била най-големия проблем хах . Тъпото е целия проблем се формира от безбройно много малки, за който си казваме не ми се вярва да е истина.. Извинявам се за off topic-a. Редактирано Март 9, 2012 от a1RwalK Цитирай
jabs Отговорено Март 9, 2012 Отговорено Март 9, 2012 http://forum.muzikant.org/topic/101777-caoeiecieaoeey/page__hl__%E2%E0%F2%E0__fromsearch__1 Цитирай
viridis Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 @a1RwalK - Абсолютно си прав,трябва да се притеснявам за тия cancer sticks, дето ги ползвам от 8-ми клас,а що се отнася до ватата,видях че темата е дискутирана и се убедих,че твърденията за "вредност",са по-скоро спекулация. @jabs- мерси,"изкълвах"не само тая тема,но и всичко друго свързано с изолация и тртиране на звука,вкл. предложения за използване на материали като птичи пух,овча вълна,канабис....дюшеци,юргани и друго спално бельо,та последно,имаш ли някакво мнение,дали вариянта на който съм се спрял - вата + перфориран кипскартон е удачен? @boreto - хм....,при тая криза (а и по принцип), хич не ми се дават 2 400лв.за "дупки",та в този ред на мисли,колкото и налудничаво да звучи,мисля да си взема обикн. гипскартон ( за 250-300 лв) и да си го надупча сам (по-нарядко разбира се ,за да не се намали много здравината на плоскостта).Всеки музикант ще се съгласи че едни 2К,насочени към перо "инструмент & оборудване" са повод за голяма радост... Последното(за сега), което ми се върти из главата е дали да не комбинирам перф. гипскартон с перфорирани плослости от OSB....? Забелязах,че някакъв пич,преди време също е питал дали са ефективни,но няма отговори......? Цитирай
jabs Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 viridis, не виждам смисъл да инвестираш в перфориран картон. Направи обикновена обшивка от гипскартон, върху нея закачи твърда вата на плочи (каменна или стъклена). Можеш да опънеш някакъв плат върху ватата, за да не се разпрашава. С малко местене напред назад/нагоре надолу ще намериш най-добрите позиции за поставяне на ватата на стените... това е бюджетния вариант който бих ти препоръчал. А ватата можеш "експериментално" да закачаш с топлийки докато намериш най-доброто разположение Поздрав. Цитирай
viridis Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Мерси много .Аз все пак мислех последователността да е следната: стена-вата-перфориран (home made)гипскартон. Да считам ли че не е удачно да "опаковам" цялото помещение с вата? Цитирай
enuffZnuff Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 (Редактирано) Не третираш ли добре помещението против влага, тя няма да изчезне.Тази година правих ремонт на една част от къщата и използвах на Теразид - Сиколит и Силикат.Ако не направиш това, влагата ще си остане и в даден момет, положението ще стане още по тежко.Така че, моя съвет е , първо се справи с влагата, а после го третирай звуково( Ако вече не си го направил ).Стиропор не използвай!Той няма никакви добри качества.Зимно време държи студено , а летем е топло .И най-важното, че задържа влага между него и стената(особено ако е на външна стена.Това го знам от личен опит )! Редактирано Март 12, 2012 от enuffZnuff 1 Цитирай
viridis Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 мерси за съвета.То и аз се чудех как само с влагоабсорбатора ще се реши проблема....? Ще ги проверя тези продукти и ще видя на какво ще се спра. Иначе още нищо не съм правил - някъде лятото мисля да започвам,а от стиропора се отказах... Цитирай
jabs Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 (Редактирано) +1 enuffZnuff първия ти и най-сериозен проблем е влагата. Ако я запечаташ и "скриеш" по някакъв начин си осигуряваш бомба със закъснител, а вата с картон отгоре означава неистов мухъл и смрад след време.. и така нататък. За съжаление сериозно третиране на влага е само отвън (дренаж, хидроизолация). Отвътре се работи с различни химични продукти, качествените са много скъпи и се полагат само от специализирани фирми. Аз лично се отказах да направя студио в моето мазе заради същия проблем. Не знам какво да те посъветвам, наистина. Редактирано Март 13, 2012 от jabs Цитирай
viridis Отговорено Март 14, 2012 Отговорено Март 14, 2012 Ще си позволя още малко да ви досаждам с моето помещение... Ясно ми е,че премахването на влагата е много трудоемка работа и за генералното решение на проблема трябва да се започне от хидроизолация на основите на сградата (отвън) и третиране със съответните материали на стените (отвътре).Това в моя случай няма как да стане. Друга особеност на въпросното мазе,е че то представлява нещо като предверие (общо мазе),с врати към други 4 помещения,всяко едно от които има капак (шахта),който излиза на нивото на тротоара и оттам се получава естествена вентилация.Именно заради това си мисля,че каквото и да направя по стените на "репетиционното" мазе,за запечатване на влагата не може да се говори.Получава се един затворен кръг, в който от другите мазета ще навлиза влага,но също така те ще служат и за вентилация. Това към което се стремя в крайна сметка е да постигна някакви по-приемливи стойности на влажност - именно за това говореше и колегата, който е озаглавил темата (постигнал го е само с поставянето на влагоуловителя ), и от друга страна имам известни мераци за "някаква акустика", но без кой знае какви претенции... @ jabs - "Аз лично се отказах да направя студио в моето мазе заради същия проблем..." Не че и аз нямам подоби "мокри сънища" за студио,но поне за сега идеята е само за репетиционна. Цитирай
Recommended Posts