Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв клавир мога да си намеря до 1000 лева


Recommended Posts

Какъв клавир ще ми препоръчате до 1000 лева. Имам някви оферти за Yamaha (забравих къв беше модела май имаше цифрата 30 или 30 и нещо) и е с тежка клавиатура което е важно за мен, но ако има "свирка" с по добри звуци бих прежалил тежката клавиатура. Абе най добре и двете B)

 

Мерси предварително :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще свириш, какъв контрол върху звука искаш да имаш, качество на звука ли избираш пред това да можеш сам да човъркаш по блендите... дай инфо какво ти трябва. Ако ми говориш за Yamaha DGX 300 & 305 са добри машини но са с мека клавиатура(но е пианистична все пак).Аз съм с 305. Доволен съм - пъргава е и ако си имаш отработена динамика не би трябвало да ти пречи че е мека. Ако решиш да свириш прогресив обаче може би е по добра идея да си вземеш миди фафла, един лаптоп и да циклиш в много книжки B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С клавира ще свиря хард рок и блек метъл. Трябва ми нещо което да е с добри бленди и максимално близка до пианото клавиатура, че сега с тоя Kawai с който свиря не съм за никаде B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би е добра идеята да изчакаш нещо качествено 2-ра ръка. Ако намериш нещо и се допиташ ще има много противоречиви мнения от които да си избираш. Пробвай, интересувай се B) . Тва е като бирата нали знаеш - сяка се пие, горе долу на 1 цена са, ама всеки харесва различна :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще свириш, какъв контрол върху звука искаш да имаш, качество на звука ли избираш пред това да можеш сам да човъркаш по блендите... дай инфо какво ти трябва. Ако ми говориш за Yamaha DGX 300 & 305 са добри машини но са с мека клавиатура(но е пианистична все пак).Аз съм с 305. Доволен съм - пъргава е и ако си имаш отработена динамика не би трябвало да ти пречи че е мека. Ако решиш да свириш прогресив обаче може би е по добра идея да си вземеш миди фафла, един лаптоп и да циклиш в много книжки :)

Хех, моят е Yamaha DGX 205.

Клавиатурата си е мека наистина.

 

Ако иска да е точно Yamaha, трябва подробно да разгледа сайта им :read: // със описание на всичките модели! //

А къде беше линкът към този сайт в момента не си го откривам записан.. може би по-късно :singer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Добре де ама аз искам вие да ми препоръчате нещо тъй като нямам опит с качествени клавири. :singer:

Аз специално не бих могла да давам съвети, тъй като не знам какво ти е нивото.

Ето примерно моят клавир сама си го преценявам като малко над средна, но все пак средна хубост. Има доста мелодийки и занимателни опцийки за обучение на дете примерно.

А сега виждам че все пак пиано с твърда клавиатура за трениране в пръстовките му е страшно необходима.

 

 

Ти трябва да знаеш, да имаш представа какво искаш... иначе няма смисъл който каквото и да ти пише...

попрочети с малко повече разсъждения върху себе си и твойте нужди - No Soul какво ти пише...

Редактирано от AlFiA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Свиря 11-та година вече и догодина ще кандидатствам в консерваторията.В момента съм в сериозна хард рок група и в блек метъл група така че ми трябва и за 2-та стила. Скоро ни предстоят сериозни участия с рок бандата и ми трябва свестен синтезатор.

 

П.П. тва стига ли? :singer:

Редактирано от Asmodei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари - още един глас и от мен за Yamaha :)

 

DGX 205, за който спомена AlFiA, според мен ще ти върши идеална работа. Има голямо количество бленди (около 450, плюс 50-на 'звуци' - 500). Това, което не му харесвам, че бързата смяна на войсес не е чак толкова бърза... това май си е въпрос на свикване, но все пак можеше и по-добро решение да намерят.

 

За по-високите модели от същата серия нямам наблюдения, но като цяло знам, че са успешни... естествено, 300/305 са по-добри от 205, повечко човъркане позволяват :D

 

Цената на 205-цата е около 800 лева, нова. Мисля, че те удовлетворява като решение, но все пак трябва сам да направиш избора си... лош синт няма :singer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

моят 800 лв ли нов вече струва? Поскъпнал е с времето ама не много

май спомням си че като го купувах струваше 680.

Така ли беше само да не ви объркам.. :singer:

 

 

П.С. и стойка около 100 лв беше. Хопс!... сега се сетих, без стойка не може, да го крепиш на колене е много гадно... :):D

Редактирано от AlFiA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш съвет ще ти кажа да си вземеш Yamaha DGX 305. Просто аз съм с такъв и въпреки че като опре до прогресив му свършва сос-а и става малко тегаво откъм мод-ването на блендите, звука е страхотен. Много съм доволен. Октавите ти не свършват никога(че ми се е случвало и тоя шит с клавирите по репетициони). Моят съвет - не взимай DGX 205. Просто 305-цата е с 100-тина 200 лв е по скъп 305, а според мен за парите си заслужава(аз го взех на изплащане с оригинален адаптер и майката ми се разгони откъм кинти, така че още 1 съвет - зимай кеш че толкова много пари като ти се сложи кредит..... сметни го в бири брат). Само ти казвам че менюъл-а на 305 и 505 е един и същ - изводите си прави сам. За тези пари DGX 305 е инструмента който аз бих ти препоръчал :) . Ако почерпиш 1 бира(образно казано, аз пия повече по принцип :D ) можем да се видим, да го пипнеш, да видиш дали ше ти хареса :) . Само си сложи в сметката че светия им адаптер на тея клавири е близо 40 евро, стойката ако си нямаш(аз още си нямам) ти е и тя към 50 кинта, състейн педал ше ти и трябва че знаеш ква мъка е без.........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиши ЛС че ся гоня заверки и не знам кога :lol: Иначе колко му е да седна на кофите и да потропам и да си джемнем ;) Иначе нали знаеш че освен Йамаха има и др породи вафли(въпреки че аз не ги признавам мн мн :lol: ). Йамахата си е най скъпа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.