Jump to content
Българският форум за музиканти

Жужене


Recommended Posts

Наскоро го взех това комбо, и ми се получава един проблем;когато е усилено на 1,2,3,няма никакви проблеми,работи си нормално.Пусна ли го на 4и по силно започва едно много дразнещо жужене,не брум.Не е од тока,кабели(пробвах с няколко различни), не е и от китарата(защото в другия усилвател си работи нормално),абе,много комбинации направих, и на края реших че няма да мога да се справя.Та,моля някой по компетентен по въпроса,ако може да даде някаква идея на прима виста,преди да го занеса на ремонт.Мерси.

Редактирано от the pick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да огледаш по корпуса му, да не се е раздрънкало нещо и да започва да резонира на по-високи нива. А също така и да промениш положението му, да го сложиш на стабилна подложка, че има вариант и цялото кубе да подскача с висока честота и от това да е това жужене. Неведнъж съм имал подобни проблеми и винаги съм се :slap: когато разбера какъв е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оценявам желанието да помогнеш,обаче в случая не го правиш.Кубето е почти ново, и няма нищо разхлабено.Сега ми хрумна,да ли смяна на лампите няма да елиминира дразнителя,евентуално!?

Редактирано от the pick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това виж дали лампите са добре вкарани и стабилни в цокъла.

 

Това, че кубето е ново съвсем не означава, че не може проблема да е хлабава връзка. Тези усивлатели се произвеждат при жълтите и е често срещан този проблем. Причината много Bugera глави да изгарят е именно хлабави връзки на конекторите, освен това имат и незатегнати болтове на трансформатори и шасита.

 

При Маршал Class 5 се наблюдава друг проблем - говорителя доста често не е затегнат добре и резонира.

 

Ако можеш запиши шума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и говорителят нещо да бръмка. Пробвай да го подкараш на външен говорител, кабинет или атенюатор. Така ще елиминираш и механичната микрофония, ако я има.

 

Може да извадиш лампите една по една и да подкривиш ЛЕКО И МНОГО ВНИМАТЕЛНО крачетата им с половин милиметър. Така ще влизат малко по-стегнато в цоклите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.