richi Публикувано Септември 10, 2011 Share Публикувано Септември 10, 2011 Кое според вас е подходящо за работа на живо? Ако може да споделите впечатления от конкретни модели които сте ползвали. В кой момент се явява разликата между двете суб или бас? Имали критерии по които се прави избора? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Септември 10, 2011 Share Отговорено Септември 10, 2011 Да вземеш да обясниш първо, какво разбираш под двете понятия ли. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 10, 2011 Share Отговорено Септември 10, 2011 И какво точно ще работиш н аживо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richi Отговорено Септември 11, 2011 Автор Share Отговорено Септември 11, 2011 Според мен суб и бас от 20-160Hz се препокриват. Ето тази статийка мисля че е много полезна http://hifi-bg.com/index.php?qq=/articles/BAS/articl9.php&tt=-articles Но какво се случва от 160-300Hz? Обертон предлагат басова колона от 33-300Hz. Същото предлагат и Behringer.HK Audio,Coda предлагат sub-woofer 28-120Hz/150Hz. Biema предлагат серия BF Sub-bass amplifier с кросовър 50-1000Hz. Така съпоставени нещата аз мисля че има разлика. Басовия диапазон условно се разделя на три части. Когато се говори за честоти 20-160Hz става дума за суб когато диапазона се разшири 20-300Hz става дума за бас.А това което е под 20Hz е ултра. Затова аз мисля че има значение каква бас каса ще се използва от музикантите в едно заведение. Избора условно зависи от типа музика които изпълняват както и от тяхната преценка за звученето им. По въпроса какво точно ще работя на живо отговора ми е кръчмарска работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJack Отговорено Септември 19, 2011 Share Отговорено Септември 19, 2011 Значи, писаното от теб за условното деление на басовете е вярно. Но, зависи какви топове ще слагаш - 2-ки, 3-ки и с каква характеристика на басите.Идеалният вариант е долната граница на басовете в топовете да съвпада с горната граница на суббаса. Обикновено за жива музика/народна, поп фолк/ в заведение се използват топове със стабилни среди/10-ки,12-ки - 250W/и басове/12-ки,15-ки/ до 120Hz.Това позволява да сложиш суббас/1 или 2 бр/,срязани на 80-120Hz, над 120 литра обем.....и главите на клиентите падат! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.