Jump to content
Българският форум за музиканти

относно съкращаването на линковете


Recommended Posts

става дума за тва: http://forum.muzikant.org/index.php?app=forums&module=post&section=post&do=reply_post&f=4&t=108548

няма ли как да се изключи тази функция? няма голяма полза от нея - линк, съкратен с многоточие в средата, стои още по-грозно от гол линк, плюс това в "купува-продава" хората масово си копират обявите директно с copy->paste на поста, вместо да използват quote, в резултат на което имаме маса неработещи линкове и снимки...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не че нещо, ама един линк като е 10 реда %10%50%70% ... дрън-дрън та пляс отнема място на сървъра. А относно "купува-продава" си има правило за подновяване на обявата, ама кой ли да чете :

 

6. Когато се налага да подновите стара обява не пускайте линк към нея в нова тема! Във ваш интерес е да си пуснете отново темата заедно със снимки, цени и т.н.

 

... мързел ко да го правиш!

 

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това и правят хората - пускат нова обява, само че я копират от поста. и изобщо тва правило не го разбирам, не виждам нищо лошо в това да се помести линк към старата обява, още повече ако няма промяна.

пък линк 10 реда, ми не съм виждал. единственото нещо, което знам произвежда такива чудовища, е тази играчка, която може да има някаква употреба в "изработка и ремонт", ама там потребителите са достатъчно грамотни да си направят линковете... маймуни от рода на %D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%B8%21 също не съм виждал. ще кажеш, че са засипали форума...

а мястото на сървъра, освен че винаги се заема (понеже целият линк винаги се съхранява, просто не се показва), е съвсем незначително. говорим за <1кб, целият ми пост е 777 байта текст...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

проблема със дългите url-ли може да се разреши, като се ползват сайтове които правят кратки адреси от рода на "trurl.com/ydf8687". реклами няма да правя, можете да питате чичо гуугъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.