Jump to content
Българският форум за музиканти

Повреден DI box Behringer


Recommended Posts

На някой да му се е случвал подобен проблем?

Имам DI box Behringer DI 100, който ползвам от доста години и съм доволен-никакви ядове. Преди няколко дена го ползвах на концерт без никакви проблеми, след това попътува доста (концерта беше в Унгария) и предполагам е претърпял сътресения в багажното (макар че около него и другата по фина електронна апаратура имаше много дрехи и кабели). Онзи ден го включих в студиото и не работеше - пробвах друг DI, който проработи, така че проблема не е от входа на пулта, от кабела или друго-явно моя DI се е скапал. Интересното обаче е че като му сложа батерийка си работи нормално. Явно само не иска да работи с външно фантомно захранване. Имам подозрения че може да е някоя студена спойка или нещо от сътресенията да се е откачило, ама рекох да питам преди да го отворя ако случайно на някой му се е случвал подобен проблем. (да уточня че съм електронен техник и имам приличен опит в ремонт и поддръжка на аудио устройства...макар че ако се окаже нещо сложно ще се ходи на чичо доктор или направо в магазина за нов, ама засега ми се ще да си го спестя...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно буксата за външно захранване се е прецакала. Отваряй, огледай, премери ако трябва и ще откриеш проблема. Ако е на платка търси пукнатини по периферията на спойките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май ше се окаже нещо по завъртяно - първоначалния оглед не даде резултати, вероятно нещо е изгоряло, ама сега нямам време да се занимавам, пък и със smd елементи не ми се занимава (ако е от тях...във всеки случай не се вижда някой електронен елемент да е нагорял, пък и няма логика, не говорим за някакви мощности които могат да изгорят някой елемент при претоварване...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.