master_gamgee Публикувано Август 29, 2011 Share Публикувано Август 29, 2011 На някой да му се е случвал подобен проблем? Имам DI box Behringer DI 100, който ползвам от доста години и съм доволен-никакви ядове. Преди няколко дена го ползвах на концерт без никакви проблеми, след това попътува доста (концерта беше в Унгария) и предполагам е претърпял сътресения в багажното (макар че около него и другата по фина електронна апаратура имаше много дрехи и кабели). Онзи ден го включих в студиото и не работеше - пробвах друг DI, който проработи, така че проблема не е от входа на пулта, от кабела или друго-явно моя DI се е скапал. Интересното обаче е че като му сложа батерийка си работи нормално. Явно само не иска да работи с външно фантомно захранване. Имам подозрения че може да е някоя студена спойка или нещо от сътресенията да се е откачило, ама рекох да питам преди да го отворя ако случайно на някой му се е случвал подобен проблем. (да уточня че съм електронен техник и имам приличен опит в ремонт и поддръжка на аудио устройства...макар че ако се окаже нещо сложно ще се ходи на чичо доктор или направо в магазина за нов, ама засега ми се ще да си го спестя...) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Август 30, 2011 Share Отговорено Август 30, 2011 Отваряй го, сваляй му схемата в частта която дава проблем и го оправяй. Щом имаш опит ще се справиш. Не му мисли. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 1, 2011 Share Отговорено Септември 1, 2011 Вероятно буксата за външно захранване се е прецакала. Отваряй, огледай, премери ако трябва и ще откриеш проблема. Ако е на платка търси пукнатини по периферията на спойките. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master_gamgee Отговорено Септември 2, 2011 Автор Share Отговорено Септември 2, 2011 май ше се окаже нещо по завъртяно - първоначалния оглед не даде резултати, вероятно нещо е изгоряло, ама сега нямам време да се занимавам, пък и със smd елементи не ми се занимава (ако е от тях...във всеки случай не се вижда някой електронен елемент да е нагорял, пък и няма логика, не говорим за някакви мощности които могат да изгорят някой елемент при претоварване...) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts