Cryptic Публикувано Август 20, 2011 Share Публикувано Август 20, 2011 Здравейте,драскам тук с надеждата,че има някой,който би ми помогнал да разреша проблема с дисторжъна си или би ми препоръчал място,или човек,който може да го оправи. Проблема е следния: Имам дисторжън за китара "BOSS Metal Zone mt-2" . Взех го втора ръка и нямах никакви проблеми с него,докато един ден по време на репетиция той просто спря. Не точно де...чуваше се но адски тихо. Помислих,че е от кабелите на китарата,или даже от самата китара,помислих,че може и да се е прецакало нещо кубето в репетиционната в която свирехме,но когато включих китарата директно в кубето без да минава през дисторжъна всичко си бачкаше перфектно. Прибрах се вкъщи и се опитак пак да включа диста...свети,когато натисна педалчето,но не се чува абсолютно никакъв звук.Прегледах потенциометрите и пак пробвах,но отново същата работа...само свети и нищо повече. При "clean" се чува ,но не и като го натисна за да сменя прехода от "clean" към "dist". Ще ви бъда благодарен,ако ми дадете някакви координати на сервизи занимаващи се с поправянето на подобни джаджи,или нещо от сорта.Не съм сигурен,че в обикновен сервиз за електроуреди ще се навият да се заемат да ремонтират дисторжън за китара,но все пак ще поразпитам де...между временно ще се радвам и ако драскате и подхвърлите някакъв вариант. За София става дума. Благодаря ви предварително ! ROCK ON ! (beer) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Август 20, 2011 Share Отговорено Август 20, 2011 от софия в момента се сещам за съфорумците Parni_Valjak и metalhammer, а със сигурност има и други, които ще могат да ти помогнат. недей рискува с обикновен сервиз, освен ако не е проверен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Август 20, 2011 Share Отговорено Август 20, 2011 Нищо не споменаваш за захранването,него провери ли го?Да не се окаже от него 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Август 20, 2011 Share Отговорено Август 20, 2011 (Редактирано) абе ако е от захранването, предполагам, че и чистият звук ще "умре" - ефектите на бос са буферирани. ама наистина, cryptic, ако имаш възможност, вземи премери захранването колко волта дава, и/или пробвай дали ефектът работи на батерийка Редактирано Август 20, 2011 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Август 21, 2011 Share Отговорено Август 21, 2011 По всяка вероятност е изгорял полевият транзистор, който го играе ключ и пуска и спира сигнала през дист-а. В нет-а има схема на ефекта, ако решиш да ползваш услугите на някой жичкаджия, който не е толкова отблизо запознат с ефектите, схемата ще ти (му) е от полза. М/у другуто съм срещал този проблем и на друг МZ, но не си вади генерални изводи от този факт, защото BOSS ползват тази схема на байпас в почти всичките си ефекти( и не само BOSS). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts