Black Bird Публикувано Август 18, 2011 Share Публикувано Август 18, 2011 (Редактирано) Здравейте! Днес си сменях адаптерите на новия Ибанез рг2550з. Забелязах че 330пф cap. , който е стандарт в Хай енд Ибанез китарите запоен на волум пота, почти не се усеща. Възможно ли пробмела да е в него или да не пасва с потенциометъра. Потенциометъра е стандартен Ибанез 500К на който пише 500к Б и има щампа Ibanez 331pf е на моя Ибанез. Но все едно е изгорял. Беше още така като взех китарата. С намаляне, високите може би остават. но ЧАК когато потенциометъра е намален почти до нула. Дори май си внушавам. Имах запоен на другите Ибанци и когато намалях волума високите оставаха невероятно чисти. Звучеше почти като страт. Някои го наричат Требъл Блийд или ХайПас при Джо Сатриани модела. Търсих в целия Асеновграда такива елементи и никъде няма Моля ви за помощ. Ако някой има от изброените керамични малки елементи в излишък, да ми изпрати. Ще си платя частите и куриера! Кой от изброените ще ми даде повече високи при потенциометър 500к 0.001uF cap някъде четох за него , че е добър а със стойностите по - долу ефектът на повече високи с намаляне на волума ще е още по-голям...!? 0.002uF cap 0.005uF cap. Или стандартния Ибанез 330 pF capacitor малък , кръгъл и оранжев Това са спесификациите на Бридбж адаптера Magnet: Alnico 5 Output mV: 305 DC Resistance: 10.38 Kohm а това на Нек: Magnet: Alnico 5 Output mV: 272 DC Resistance: 8.26 Kohm Благодаря ви! Редактирано Август 18, 2011 от Black Bird Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 18, 2011 Share Отговорено Август 18, 2011 (Редактирано) Ако имаш път към Пловдив във Викиват ще напълниш един джоб кондензатори за стотинки. Не се сещам как с прости думи да обясня зависимостта м/у точно този кондензатор и честотите, които ще пропуска схемата. Ако някой симулира процеса в някоя програмка ще е по-лсано за онагледяване. Редактирано Август 18, 2011 от L.K. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Август 18, 2011 Автор Share Отговорено Август 18, 2011 (Редактирано) А, ето и семпъл. Намалям на места волума...ефекта за мен е нулев. http://www.nalbantov..._Volume_Pot.mp3 Редактирано Август 18, 2011 от Black Bird Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Август 18, 2011 Share Отговорено Август 18, 2011 Нещата са малко по-сложни, отколкото изглеждат на пръв поглед. Влияние имат изходният кабел, входният импеданс на следващото устройство и разни други неща. Един 3-метров кабел например има 300 до 1200pF (примерно). Този паразитен капацитет , съвместно със споментият "Bleeding Cap" прави капацитивен делител на напрежение. Влияние също има потенциометърът за усилване и неговото положение. Няма меродавно симулиране, което да представи реалното положение. Така е, защото има променливи неизвестни, които променят хода на графичното представяне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Август 18, 2011 Share Отговорено Август 18, 2011 Май само с експерименти ще стане работата.Ти най-добре можеш да си прецениш относно високите.Но голям скок става от 330пФ -оригинала към тези изброените - 1000,2000 и 5000 пФ Нека капацитетите си кажат мнението все пак аз не съм много навътре. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Август 18, 2011 Share Отговорено Август 18, 2011 5nF според мен е адски много.На моите китари (лес пол тип,500К потенцометр) съм сложил 470,560pF, и на едната на бридж адаптер - 1nF, като това според мен е най-голямото без да е пирекалено, дори в повечето случай обирам високите с Тон потенциометъра. По-скоро си мисля , че може би нещо друго не е наред при теб. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts