preIbanez Публикувано Август 14, 2011 Публикувано Август 14, 2011 Здравейте. Харесал съм си осемструнна китара Ibanez RGA8 My link обаче използвам тремоло, а въпросната има фиксиран тремоловиден заден мост. Въпросът ми е дали може да и се инсталира допълнително тремоло Kahler My linkи ако може какви модификации трабва да се направят с китарата. Обърнете внимание че тялото е дъговидно. Поне си има готово заключване на главата. Идеален вариант е да паснат щифтовете на оригиналния мост, без да се налага дълбаене и преправки, ама ми се струва прекалено хубаво за да е истина. Нека се включат компетентните по темата. Най-вече лютиерското съсловие. Държа да подчертая че поставянето на тремолото ще го прави някой от тях, въоражен със знания и професионализъм. Сам няма да се мъча да откривам топлата вода. Чакам мнения. Благодаря. Цитирай
serengeti Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 Съществува съфорумец с чисто ново тяло от РГА 8 подходящо за експерименти.Остава само да си признае! Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 Трябва ти такава кухина, за да може да се монтира Kahler: И изглежда, че може да се наложи да се пробиват нови дупки за втулки и болтове. Цитирай
MDFk Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 След като ще даваш китарата на лютиер за да направи тази модификация, мисля че въпроса ти се само-отговаря, един вид - с доработки няма начин да не го направят. От тази сопа тук виждаме, че Kahler-тремолото явно не изисква едит: кой знае какви дорабоки за нормално тяло. Внимание, разсъждения в писмен вид, да не се приема с лошо чувство : Но защо? RGA8 не е кой знае колко качествен инструмент, адаптерите са weak rakia , цената не е никак ниска, предполагам и Kahler-а няма да е без пари. Без да проявявам fanboy-изъм, китарата от линка не е лош вариант изобщо, а и ще излезе по-изгоднa като се тегли чертата. Потърси алтернатива, бих казал аз. Край на разсъжденията. Успех! едит2: пипал съм и 2те, в Икономов и една Agile 8мица (без Kahler, но с такъв гриф)на приятел, втората е много по-добра ИМХО. 1 Цитирай
Bobobby Отговорено Август 14, 2011 Отговорено Август 14, 2011 Здравей, тремолото което те интересува по принцип е за китара тип LP ( в задната страна се захваща за двата болта на струника а в предната част за болтовете на моста )а bridge на Ibanez до колкото видях е вдълбан в тялото (като floyd rose ). Според мен трябва да се запълни издълбаното и дасе направи нов монтаж. За по- сигурно се допитай до Градинарски, но той се прибира на 15 септ. Това е само едно мнение с което не бих искал да ангажирам никой. Успех. Цитирай
Recommended Posts