Jump to content
Българският форум за музиканти

Поредната заигравка със старо радио


Recommended Posts

Защо не си почистил монтажа? Калпава работа!

Измиваш с топла вода и препарат за миене. Използваш четка с дълъг косъм и не много широка, за да има достъп навсякъде.

След това изплакваш и сушиш - 1-2 дена.

Чак след това пускаш наново!

Нормално е всички кондензатори да са ликажни, особено ако са тези с пластмасов корпус, черен или оранжево-кафяв.

Цокълът на лампата също е добре да се смени, особено след случилите се събития.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с водата изобщо не ми е хрумвало че е уместно при подобни електроники. Сега трябва да го направя. А за друг начин не се сетих, иначе си ме дразнеше мръсотията.

За кондензаторите си прав - цилиндричен, оранжево-кафяв корпус.

Цокъл няма особено от къде да намеря в момента, но може да го махна, да го огледам и евентуално да го заменя с някой "по-ставащ" от останалите които хартисаха. А някаква идея как да разпоя всички крачета едновременно, че надали ще излезе ако ги разпоявам едно по едно :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Така - развръзката на историята. Хванах се по-сериозно тия дни, че понеделник (19-ти) летя и да не стане язък за темата и съветите и захапах радиото. Почистих схемата, махнах цокълът и го почистих и него, смених входния кондензатор на 6П14П, сложих вход 1/4". Разчистих всякакви ненужни платки и компоненти, върху рамата останаха само нужните неща. И резултата - никакви проблеми, измерванията стабилни, че и почна да свири :)

С неговият си говорител резултата не ме радваше особено и му закачих говорителя от Randall V2XM кубето ми (12" 30W). Малко ме притесняваше, че импеданса е 8 ома, а на радиото до колкото знам е смятано за товар 5 ома и мислех да свържа успоредно един резистро 10 ома, но плана ми се провали, след като разбрах, че в магазина вместо 10 ома, са ми дали 1 ом :icon_shithappens: Както и да е, свързах го без резистор, с надеждата че няма нищо да му стане от леко по-големия товар.

Тук може да чуете семпъл с random изсвирени неща. Свиренето не го гледайте, толкова си мога :greenangel:

 

http://soundcloud.com/mairomaster/akord-101-test

 

Тъй като не бях свирил на нищо лампово до сега, много се изкефих на динамиката. Като цяло чистият звук ме кефи, както и този с по-усилен master за разни блус неща, въпреки че такива не свиря по принцип. С един hand made лампов преамп си мисля че ще стане бомба, но за съжаляние няма вече за кога да се занимавам, някое лято може и да направя нещо, ако ме хване музата пак, а сега учение ме чака... Благодаря на всички за съветите!

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up:

 

обаче с дистър от процесора звучи някак си странно меко. да не ти е бил ключа на китарата на нек позиция?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, за тежкия дист все на бриджа си беше, дори и при последното соло, не знам защо така. Може и от настройките да е - не си играх много с тях, може би можеше малко повече високи да вкарам.

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала, тъкмо скоро се чудех от къде да си намеря някоя свястна книга по математика, ориентирана към специалността :godbless:

 

 

Хубвао е да е приложима към специалността, но ако не ти се намира такава винаги можеш да ползваш и стандартна. В България има много добри математици и това не е нещо, което можеш да седнеш и да учиш сам!

 

Освен това те съветвам, да четеш и други книги по предмета, защото ти дават понякога различен ъгъл на нещата, което е важно, защото в математиката няма много такива (Определението си е определение). Ето ти още две книги (има ги и из нета): основи: http://www.amazon.com/Essential-Mathematics-Economic-Analysis-3rd/dp/0273713248/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1316249462&sr=1-1 и http://www.amazon.com/Further-Mathematics-Economic-Analysis-2nd/dp/0273713280. Това, че завършват на "economic analysis" няма никакво значение, в първата книга теорията е същата като гореспоменатата от другия пост.

 

Най-големият съвет е, да внимаваш адски много с езика! От личен опит мога да кажа, че да учиш математика на чужд език не е лесно и трябва много да се внимава за тънки разлики, които могат да ти направят живота ад, ако не им обърнеш внимание (примерно 'a point' и 'any point'). Най-лошото е, когато езика е чужд на преподавателя ти, и той самият не прави разликата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Velius

Ето снимки: http://www.snimka.bg/?album;aid=621562

А за къстъм главата, ако беше прочел темата щеше да разбереш, че заминавам за Англия и няма кога повече да се занимавам с радиото.

 

@Fenix

Благодаря за съветите. Иначе с математика съм се занимавал и на английски, изпити съм държал даже и не съм имал особени проблеми, дано и за напред да нямам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.