Parni_Valjak Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 Защо не си почистил монтажа? Калпава работа! Измиваш с топла вода и препарат за миене. Използваш четка с дълъг косъм и не много широка, за да има достъп навсякъде. След това изплакваш и сушиш - 1-2 дена. Чак след това пускаш наново! Нормално е всички кондензатори да са ликажни, особено ако са тези с пластмасов корпус, черен или оранжево-кафяв. Цокълът на лампата също е добре да се смени, особено след случилите се събития. Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 Това с водата изобщо не ми е хрумвало че е уместно при подобни електроники. Сега трябва да го направя. А за друг начин не се сетих, иначе си ме дразнеше мръсотията. За кондензаторите си прав - цилиндричен, оранжево-кафяв корпус. Цокъл няма особено от къде да намеря в момента, но може да го махна, да го огледам и евентуално да го заменя с някой "по-ставащ" от останалите които хартисаха. А някаква идея как да разпоя всички крачета едновременно, че надали ще излезе ако ги разпоявам едно по едно Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 С помпа за тинол, разпояваш и изсмукваш всяко краче по отделно. Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 16, 2011 Автор Отговорено Септември 16, 2011 (Редактирано) Така - развръзката на историята. Хванах се по-сериозно тия дни, че понеделник (19-ти) летя и да не стане язък за темата и съветите и захапах радиото. Почистих схемата, махнах цокълът и го почистих и него, смених входния кондензатор на 6П14П, сложих вход 1/4". Разчистих всякакви ненужни платки и компоненти, върху рамата останаха само нужните неща. И резултата - никакви проблеми, измерванията стабилни, че и почна да свири С неговият си говорител резултата не ме радваше особено и му закачих говорителя от Randall V2XM кубето ми (12" 30W). Малко ме притесняваше, че импеданса е 8 ома, а на радиото до колкото знам е смятано за товар 5 ома и мислех да свържа успоредно един резистро 10 ома, но плана ми се провали, след като разбрах, че в магазина вместо 10 ома, са ми дали 1 ом Както и да е, свързах го без резистор, с надеждата че няма нищо да му стане от леко по-големия товар. Тук може да чуете семпъл с random изсвирени неща. Свиренето не го гледайте, толкова си мога http://soundcloud.com/mairomaster/akord-101-test Тъй като не бях свирил на нищо лампово до сега, много се изкефих на динамиката. Като цяло чистият звук ме кефи, както и този с по-усилен master за разни блус неща, въпреки че такива не свиря по принцип. С един hand made лампов преамп си мисля че ще стане бомба, но за съжаляние няма вече за кога да се занимавам, някое лято може и да направя нещо, ако ме хване музата пак, а сега учение ме чака... Благодаря на всички за съветите! Редактирано Септември 16, 2011 от Mairomaster 1 Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 16, 2011 Отговорено Септември 16, 2011 обаче с дистър от процесора звучи някак си странно меко. да не ти е бил ключа на китарата на нек позиция? Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 16, 2011 Автор Отговорено Септември 16, 2011 (Редактирано) Не, за тежкия дист все на бриджа си беше, дори и при последното соло, не знам защо така. Може и от настройките да е - не си играх много с тях, може би можеше малко повече високи да вкарам. Редактирано Септември 16, 2011 от Mairomaster Цитирай
Явор тъпото Отговорено Септември 17, 2011 Отговорено Септември 17, 2011 Сложи снимки да видим как изглежда джаджата, защо не я превърнеш в кустом-глава? Цитирай
Fenix Отговорено Септември 17, 2011 Отговорено Септември 17, 2011 Евала, тъкмо скоро се чудех от къде да си намеря някоя свястна книга по математика, ориентирана към специалността Хубвао е да е приложима към специалността, но ако не ти се намира такава винаги можеш да ползваш и стандартна. В България има много добри математици и това не е нещо, което можеш да седнеш и да учиш сам! Освен това те съветвам, да четеш и други книги по предмета, защото ти дават понякога различен ъгъл на нещата, което е важно, защото в математиката няма много такива (Определението си е определение). Ето ти още две книги (има ги и из нета): основи: http://www.amazon.com/Essential-Mathematics-Economic-Analysis-3rd/dp/0273713248/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1316249462&sr=1-1 и http://www.amazon.com/Further-Mathematics-Economic-Analysis-2nd/dp/0273713280. Това, че завършват на "economic analysis" няма никакво значение, в първата книга теорията е същата като гореспоменатата от другия пост. Най-големият съвет е, да внимаваш адски много с езика! От личен опит мога да кажа, че да учиш математика на чужд език не е лесно и трябва много да се внимава за тънки разлики, които могат да ти направят живота ад, ако не им обърнеш внимание (примерно 'a point' и 'any point'). Най-лошото е, когато езика е чужд на преподавателя ти, и той самият не прави разликата! Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 17, 2011 Автор Отговорено Септември 17, 2011 @Velius Ето снимки: http://www.snimka.bg/?album;aid=621562 А за къстъм главата, ако беше прочел темата щеше да разбереш, че заминавам за Англия и няма кога повече да се занимавам с радиото. @Fenix Благодаря за съветите. Иначе с математика съм се занимавал и на английски, изпити съм държал даже и не съм имал особени проблеми, дано и за напред да нямам. Цитирай
Recommended Posts