Jump to content
Българският форум за музиканти

Поправка на потенциометър.


Recommended Posts

Здравейте! Издирвам лютиер който да ми реши един незнайно как забравен проблем. Може би не точно проблем, а недостатък. Вече се обаждах на Валери Градинарски, който каза че е затрупан от работа и поръчки не приема.

 

Проблема е следният:

 

Китарата ми е Cort KX101. Всичко и беше точно, единственият фабричен проблем бяха не затегнатите гайки. Жака и потенциометрите направо дрънчаха едва ли не и реших да ги стегна. Жака - лесен, но потенциометрите - не баш. Волюм потенциометъра не беше проблем, той излезе и си се върна обратно плавно и точно. Обаче тон потенциометъра, който е пуш-пул трябваше да го извадя със сила, което се оказа проблем. Затегнах гайките и тръгнах да го връщам, но той просто не влезе отново както трябва. Всмисъл, влизаше си и се въртеше, но пуш-пула беше "загинал". Лошото е, че (според моите уши) е загинал на пул-положение, тоест от много време си карам на сингли.

 

И сега искам да оправя този проблем, защото много държа на пуш-пула. Допреди не ми беше толкова голям проблем, но сега с амбициите за група, смятам че ще ми е нужен.

 

Става дума за София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си нов пуш-пул пот от Капъша за 9 лева и намери някой електричар да ти го смени. Лютериер за тази работа не ти е нужен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.