NoSoul Публикувано Май 2, 2006 Share Публикувано Май 2, 2006 Значи търсех подобна тема, но не намерих. Ако има поправете ме моля ви се . Срещнах се с един колега наскоро и отидох на репетиция да им погледам групичката. И се замислих как след толкова години класическо пиано гледам на музиката изцяло в ноти. Буквеното означение обаче на мен ми е непонятно. Срам не срам трябва да попитам, пък и сигурно не съм само аз . Писна ми да карам колегите да разлагат каквото свирят на китара и да ги ловя по слух... да не говорим ако не са добре настроени( че и такива ги има ). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Май 2, 2006 Share Отговорено Май 2, 2006 A - ла B - си бемол C - до D - ре E - ми F - фа G - сол H - си това са буквите dur - мажор moll - минор пише се след буквата.има вариант да срешнеш само буква с цифра - това означава,че е мажор или можеш да срешнеш едно "m" след буквата - това е минор.примерно D dur,за по-кратко може да се напише само D,D moll ще е Dm цифрите отговарят на степените.примерно 7 в до мажор е си бемол, 7+ е си (бекар) и акорда се пише Cdur 7 или С7 или в минор: Cmoll 7 или Cm7 това е казано на кратко Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Май 2, 2006 Share Отговорено Май 2, 2006 B - си бемол Мен са ме учили, че B=H, т.е. си, просто някои ползват H, други B Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Май 2, 2006 Share Отговорено Май 2, 2006 ако говорим за джаз - B = Си бемол H = Си Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eXile Отговорено Май 2, 2006 Share Отговорено Май 2, 2006 Аха Ем ще имам едно наум като чета джаз хармония тогава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Май 2, 2006 Share Отговорено Май 2, 2006 Преди доста време съм разгледал подробно темата тук. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Май 3, 2006 Share Отговорено Май 3, 2006 (Редактирано) ако говорим за джаз - B = Си бемол H = Си Не съм съгласен. Това разграничаване е характерно за класическата хармония. В рийл буковете, които имам, за си бемол си се използва Bb, а за си - просто B. Впрочем няма единен стандарт за изпизване на буквените означения. Примерно за мажор се използва и триъгълниче вдясно от буквата, за полуумален освен m7b5 се използва и кръгче, пресечено с черта и т.н. За NoSoul: Няма нищо срамно да задаваш въпроси за неща, които не знаеш! Това е най-добрия начин да ги научиш. Ако желаеш изпрати ми мейла си на ЛС и ще ти изпратя базовата теория на Аберсолд. Влад п.с. http://forum.muzikant.org/index.php?act=ST...st=0#entry65802 Добре казано. в. Редактирано Май 3, 2006 от Vlad Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts