Jump to content
Българският форум за музиканти

Съгласните звуци в пеенето


Recommended Posts

Благодаря на всички за компетентните мнения в темата, много ми помогнаха <_< Благодаря и на Кремена за уместната забележка, получена на ЛС, цитирам:

фонемите са звукове (гласни и съгласни основно), а пък звуците ги издават всякакви живи и неживи твари  Знам, че го знаеш - но трябва и да си личи.

 

Та, моя проблем със съгласните се оказа следният (след като бях чут вчера от вокален педагог): твърде ЯСНО И ОТЧЕТЛИВО (?!) изговарям всички буквички, подобно на посочения Е. Димитров (като изключим неговото ррррр, което слагам на места съвсем съзнателно, само за ефект). Грешката е, според думите на специалиста, че не говоря по този начин, дори говоря с доста неясна дикция (а не бях пил!), така че когато пея толкова ясно стои неестествено. Ами, продължавам да се боря със съгласните, благодаря ви за помощта <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за компетентните мнения в темата, много ми помогнаха :happy: Благодаря и на Кремена за уместната забележка, получена на ЛС, цитирам:
фонемите са звукове (гласни и съгласни основно), а пък звуците ги издават всякакви живи и неживи твари  Знам, че го знаеш - но трябва и да си личи.

 

Та, моя проблем със съгласните се оказа следният (след като бях чут вчера от вокален педагог): твърде ЯСНО И ОТЧЕТЛИВО (?!) изговарям всички буквички, подобно на посочения Е. Димитров (като изключим неговото ррррр, което слагам на места съвсем съзнателно, само за ефект). Грешката е, според думите на специалиста, че не говоря по този начин, дори говоря с доста неясна дикция (а не бях пил!), така че когато пея толкова ясно стои неестествено. Ами, продължавам да се боря със съгласните, благодаря ви за помощта :P

Браво бе дечко, все пак значи сериозно си се захванал.. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.