CorvusCorax Отговорено Май 4, 2006 Автор Отговорено Май 4, 2006 Благодаря на всички за компетентните мнения в темата, много ми помогнаха Благодаря и на Кремена за уместната забележка, получена на ЛС, цитирам: фонемите са звукове (гласни и съгласни основно), а пък звуците ги издават всякакви живи и неживи твари Знам, че го знаеш - но трябва и да си личи. Та, моя проблем със съгласните се оказа следният (след като бях чут вчера от вокален педагог): твърде ЯСНО И ОТЧЕТЛИВО (?!) изговарям всички буквички, подобно на посочения Е. Димитров (като изключим неговото ррррр, което слагам на места съвсем съзнателно, само за ефект). Грешката е, според думите на специалиста, че не говоря по този начин, дори говоря с доста неясна дикция (а не бях пил!), така че когато пея толкова ясно стои неестествено. Ами, продължавам да се боря със съгласните, благодаря ви за помощта Цитирай
AlFiA Отговорено Май 5, 2006 Отговорено Май 5, 2006 Благодаря на всички за компетентните мнения в темата, много ми помогнаха Благодаря и на Кремена за уместната забележка, получена на ЛС, цитирам:фонемите са звукове (гласни и съгласни основно), а пък звуците ги издават всякакви живи и неживи твари Знам, че го знаеш - но трябва и да си личи. Та, моя проблем със съгласните се оказа следният (след като бях чут вчера от вокален педагог): твърде ЯСНО И ОТЧЕТЛИВО (?!) изговарям всички буквички, подобно на посочения Е. Димитров (като изключим неговото ррррр, което слагам на места съвсем съзнателно, само за ефект). Грешката е, според думите на специалиста, че не говоря по този начин, дори говоря с доста неясна дикция (а не бях пил!), така че когато пея толкова ясно стои неестествено. Ами, продължавам да се боря със съгласните, благодаря ви за помощта Браво бе дечко, все пак значи сериозно си се захванал.. Цитирай
Recommended Posts