scumfuck Отговорено Октомври 27, 2011 Автор Отговорено Октомври 27, 2011 Снощи целокупният български народ празнуваше Димитровден и аз, бидейки чист българин, не правех изключение и по стара българска традиция комбинирах бира и водка. Поради неясни причини днес ми е зле и не ми се работи. Сетих се за времената, когато бях пънк звезда и всяка малолетна пънкарка си мислеше за мен, докато си правеше хубаво сама. В далечната 2005та година работех като охранител и една нощ написах следния текст, който малко по-късно стана цяла песна: Често се случва зле да препия и сутрин да ставам с тежка глава, но хапна ли супа от карантия и пийна ли бира редом с това, сякаш усещам как се прераждам и как нови сили напират във мен. Шест филии хляб с две паници изяждам и с радост посрещам новия ден. Пр.: Един живот, една борба: бира и шкембе чорба! Горещо и люто изгарят езика. С бира и хляб гася пожара лютив. Пот от челото започва да блика, носът ми потича като хуй триперлив. Хич не ми пука, че мириша на чесън и започвам на бира от ранни зори. Шкембето ми прави живота по-лесен, по-хубав, по-ценен, по-пълен дори! И после пак припев. И пак. Сглобих и един нескопосан клип към песната, та може да я чуете и видите тука -> 1 Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 Аз се кефя, макар да пресоляваш манджата. А за Оги 23 не си прав, хуй сплескан. Цитирай
scumfuck Отговорено Октомври 31, 2011 Автор Отговорено Октомври 31, 2011 Господин Същият, моля пояснете за кое не съм прав – че Оги 23 не са пънк, че музиката им е лигава помия или че е педеращина. Това за пресоляването също не разбирам точно как да го изтълкувам. Благодаря предварително! Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 31, 2011 Отговорено Октомври 31, 2011 И за трите не си. Много путки и хуйове, натурализмът е за бездарните, ти имаш багаж в куфалника. Цитирай
scumfuck Отговорено Ноември 1, 2011 Автор Отговорено Ноември 1, 2011 Специално за това, че са пънк не мога да се съглася. Другото е въпрос на лично възприемане на тяхното творчество – дали е мазно или не. Пънкът е не толкова в самата музика, колкото в отношението към света и посланието на текстовете. При подобни групи (в България не са само Оги 23) ми се губи бунта. Когато цяла зима караш борд, лятото си изкарваш на Градина или на Смокиня, всички мацки ти се лепят, парите ти стигат, някак няма срещу какво да се бунтуваш. Но това е дълга тема и не е за тук. Както казах и преди, който иска, нека си развива пънк сцената в България. За мен тя е мъртва и ми е през оная работа за нея. Цитирай
sa6tiat Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 (Редактирано) ^ Е тогава къв ти е проблемът? Дай още лирика, заеби философията. Редактирано Ноември 1, 2011 от sa6tiat Цитирай
scumfuck Отговорено Август 1, 2012 Автор Отговорено Август 1, 2012 Един текст, дето си има и музика: Репресиран от режима комсомолски секретар, Баща ти – на Бай Тошо съветник и другар Свириш с групата си в градове и по села, А над вас властта народна е разперила крила… Но, когато позвъни последният звънец, Знай, че ще си спомниме за теб – зодия лъжец! Изнасилвач си и убиец, но отърва затвора. Добре е във съда да имаш свои хора… Добре е и да се кълнеш във Дявола и Бога, Твоят народ се моли на Бога в синагога. Но, когато позвъни последният звънец, Знай, че ще си спомниме за теб – зодия наглец! Защитаваш смело на всички автори правата. Битълс още чакат си от твойте кавъри парата. Пиеше кафе със Спиро в пиратската видеотека, А пред АКТА днес постилаш червената пътека. Но, когато позвъни последният звънец, Знай, че ще си спомниме за теб – зодия крадец! Тоя път анализ нема. Който иска, нека анализира нарушената, почти липсваща, ритмика на стиха или баналността на римите. Цитирай
Leo Stankov Отговорено Февруари 16, 2013 Отговорено Февруари 16, 2013 Първите 2-3 реда добре и после става " дроп сърма" Цитирай
Recommended Posts