Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Колега, не си уцелил форума. Тук няма кой да ти каже кой от двата баритона е по-добър. :D

Но като духач, бих ти препоръчал да вземеш по-скъпия, независимо от системата. Или този, който на студено замръзва по-бавно. :D

Отговорено

За кратко свирих на два доста стари баритона в духовата музика в даскало. Цяло чудо, че се задържах там и двойно щастие, че си пукнах лакетната кост преди манифестацията за 24ти май. Тогава бях доста младичък и зелен за музиката, но ме питаха кой от двата избирам, избрах този с вентилните клапи и въобще не съжалявах. Смятам, че и сега ще са по-хубави :)

Отговорено

Кой от двата баритона е по-добър... Баритон с бутони(обикновения) или баритон с вентил клапи...

http://www.musik-anzeigen.com/export/ed02b10f231787bb9db44a6dff654.jpg

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=270774337783

по принцип и двете системи са достатачно добри.системата с бутони е малко по тромава и с годините леко се разбива и по4ва да трака.системата с вентили е по барза и има по бесшумна работа и иска редовно смазване.хората които свирят народна музика предпо4итат системата с бутони заради кьсия ход на клапата,което позволявя лесното изпалнение на укра6енията.докато с вентили им било по трудно.лично моито мнение е че вси4ко е вапрос на навик и свирене,свирене,свирене......."освен това се продава баритон с вентили CONN.ако те интересува:0886819273.ще те свържа с човека

• 1 year later...
Отговорено

Здравейте.И аз свирих на баритон в училище.4 години..Но се радвам,че това ми се случи.Пеех и в хора, и съм благодарна .Защото се образовах така.Сега след години започнах да пиша песни и то много сполучливи.Искам да питам за баритона,на които свирих като ученичка.Той бе с 3 бутона..Свирех с голямо удоволствие на него..И с лекота .Попитах в училището .Директорката(която също свиреше в оркестъра тогава)ми каза,че инструментите са изчезнали безследно.И тя ги е  потърсила.И аз сега си търся такъв баритон, а дали вече не са изчезнали е въпроса ми.Да знам да търся ли.И къде да търся.Благодаря