Jump to content
Българският форум за музиканти

Говорители за китарен амп


Recommended Posts

Здравейте, колеги!

 

Преди известно време ми попадна един китарен амп - ако се не лъжа, води се L100 (май е бг производство). 100W с 2 говорителя по 12". За съжаление единият говорител липсваше, а другият не става. Ще бъда много благодарен, ако някой ми каже с какви характеристики трябва да си търся говорителите (нямам предвид мощност и електрически параметри, а честотен диапазон, материал на фунията - съответно твърдост, и т.н.). Мерси предварително!

 

punk_guitar.gifdrummer.gifrocker.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

(нямам предвид мощност и електрически параметри, а честотен диапазон, материал на фунията - съответно твърдост, и т.н.). ...

hooray.gif

Само не разбрах твърдостта по Шор, Бринел или Рокуел да бъде? Или може би по Викерс...biggrin.gif

Редактирано от Parni_Valjak
  • Like 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът е твърде субективен, понеже всеки си има специфичен звуков "вкус" и мненията ще бъдат доста шарени.Най-добре е да преслушаш колкото се може повече говорители, монтирани в твоето кубе и да избереш най-кефещия те.

 

 

Само не разбрах твърдостта по Шор, Бринел или Рокуел да бъде? Или може би по Викерс...biggrin.gif

Пич, ти не се ли усещаш, че понякога ставаш твърде досаден с ироничните си коментари? Като няма какво полезно да кажеш по дадена тема, защо просто не я подминаваш?

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако подминавам всяка глупост, форумът ще заприлича на други, които изглеждат като детска градина . А едно от задълженията ми е да помагам форумът да бъде качествен. Апропо, щом като се дразниш от моите мнения, защо не ги подминаваш, спазвайки собствената си препоръка?

  • Like 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не разбрах твърдостта по Шор, Бринел или Рокуел да бъде? Или може би по Викерс...biggrin.gif

 

Ха-ха-ха (саркастично). Вярно, че и аз съм недостатъчно информиран, за да направя огромната грешка да разчитам на помощ тук (може би 2 часа с Google щяха да са по-полезни), но за още по-непросветените от мен да кажа, че фуниите на говорителите се правят от най-различни видове материали (хартия и какво ли не още), като именно твърдостта на материала определя огромна част от параметрите. Интересуваше ме честотният диапазон на електрическата китара в какви граници варира и кой материал е най-подходящ.

 

offtopic-001.gif Земетресенията обикновено си ги меря по скалата на Меркалий (разрушителност, а не отделена енергия), но това в случая не касае нито мен, нито вас thumbdown.gif...

 

@Hot_Head Говорителите ще ги купувам от магазина, като при тези размери и т.н. излизат грубо 150 кинта двата. Не съм убеден, че ще имам ресурс, за да пробвам 5-6 вида green_flying.gif.

 

P.S.: Ще помоля в тази тема да пишат само членове на форума, които са се занимавали по някакъв начин с това (било то ремонт и т.н.) и имат някаква представа за нещата. Off topic от страна на случайни индивиди не допринася с никакви ползи ;)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета не стига, че искате съвет па се обиждате като ви подскажат, че питането ви е смешно,щото точно "Парни Валяк" е един от капацитетите които могат да ви дадат правилен отговор. На единия му е порстено ,че от 4месеца е в сайта,ама другия е от 2008г. не е изчел всичко в сайта, и така да знае кой,какъв е тук?

А сега задайте отново въпроса ,ама правилно!

На неправилен въпрос кофти отговор. :punk_guitar:

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно никой от пишещите в тази тема не познава колегата Parni_Valjak-това е един от компетентните , знаещи и можещи съфорумци! :thumbs_up:

За този усилвател каквито и говорители 12" да сложиш -все ще свири!Добрите говорители струват повече от него!

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще отговарям поред, защото бая се е насъбрало. Първо, благодаря за съвета на asen93 - в цялата тема това беше единственият смислен пост. Очевидно човекът не е заядливо гаражно музикантче, което с тоя форум да си избива комплексите, а като може да помогне, го прави ;)

 

Не смятам, че като съм от 2008 г. член на форума, съм длъжен да съм изчел всички теми и коментари, както и да знам кой кой е и какъв е. Имам изградено мнение за някои абонати, не мога да имам за всички. За хората със спагети вместо мозък въпроса няма да го задавам ТРЕТИ път. Ще помоля първия модератор, който мерне тази тема, ако обича, да я заключи. Не мисля да си губя времето с глупав спам, а и вече си свърших работа. Или както казва мъдрият български народ: "На вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.