Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss ME-25 or Vox Tonelab ST?!?!


Recommended Posts

Привет!

Решил съм да си взимам процесорче и съм се спрял на тези 2 модела. Трябва ми предимно за рок & метал (AC/DC, G'n'R, Purple, Metallica, DIO, Zakk Wylde, Black Sabbath, Slipknot, Disturbed..) :)

Някой ползвал ли ги е и какви са ви впечатленията от тях? Кое би било по-подходящо за този тип музика? До колкото разбрах от нета VOX-a имал по-реалистични АMP/CAB симулации(заради лапата), но пък за хай-гейн изпълнения звучал "тънко"(не съм много запознат, но ако се сложи някое overdrive педалче пред него ще стане ли звукът по-плътен?), a и модулиращите ефекти били ограничени. ВOSS-a май бил по-подходящ за хай-гейн, но звучал изуствено(дигитално), за сметка на това пък има луупър и възможност за комбинация на малко повече ефекти. И двата имат USB порт, но ме интересува дали чрез него могат да се свържат към PC-то и да се ползват с някой китарен софтуер като Guitar Rig, Amplitube и т.н.

Моля ви дайте съвет защото съм пред дилема и не знам на кое да се спра! :| ..и ако може някой, който ги е ползвал да кажете какви са им предимствата и недостатъците, също ако имате идеи за някой по-готин процесор около~350лв., моля споделете.

Благодраря предварително! \m/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива теми най-често биват заключвани,защото ще се започнат едни...

По мое мнение премисли дали имаш нужда от процесор,не си написал в какъв амп ще го включваш.Не мисля,че ще останеш очарован от резултатите,който ще ти дадат и двата процесора,защото за звука,който търсиш за рок и метъл(High Gain) от процесори не е много удачен вариант,просто да не останеш разочарован.

 

Успех в избора! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Vox

Как точно искаш да го ползваш със споменатите софтуери?

Ще можеш да го ползваш като звукова карта. Няма да можеш да го използваш, за да манипулираш параметри вътре в програмите.

 

За препоръка - виж Digitech rp355

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори.. забравих да кажа, че кубето ми е 15-ватово транзисторно маршалче и не може да ми предложи нищо по-особено освен някакъв драйв и 2-3 ефекта... идеята ми за процесор е да мога да го ползвам както като допълнение към ампа с цел постигане на по-агресивен или топъл тон с помоща на амп симулации,дистери и за окрасяване на звука с някои готини ефекти, така и да мога да го ползвам директно включен в ПЦ-то възползвайки се от възможностите на даден китарен софтуер(тук е мястото да кажа че ме интересува конкретно дали мога да настроя процесора, така че чрез него да ползвам ефектите,симулациите и пресети от дадения софтуер (Guitar Rig примерно), но да ги контролирам от ПЦ-то, а не от процесора, понеже съм пробвал да включа китарата директно в компа, но резултатът беше отчайващ.. дали заради саунд картата или от друго незнам.

Мися че това вече изяснява за какво точно ми трябва машинката. :)

 

PS: знам че за готин звук най-добре е лампов амп + камиончета , но за тях се искат повече средства, а и съседите сега са недоволни макар волюма повече от 2 да не скача, камо ли пък ако набича някаква лампа. Затова за момента търся някакъв заместител. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.