Lord Shredulous Публикувано Юни 29, 2011 Публикувано Юни 29, 2011 Махане на старото тремоло, отбелязване за новите дупки, пробиване, монтиране? Само това ли е? Взето е предвид поставянето на нов нът и изрязването на пикгарда. Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 29, 2011 Отговорено Юни 29, 2011 Флойдът двупосочен или еднопосочен ще бъде? Струва ми се, че ще трябва да се дълбае корпуса. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 29, 2011 Автор Отговорено Юни 29, 2011 На Булето! Като ми пристигне Флойда с единично заключване и Тремол-Ното ми се освобождава един Джаксънски и няма да го хвърлям на боклука пък. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юли 3, 2011 Автор Отговорено Юли 3, 2011 Така, както изглежда, няма да има проблеми. А да, вижда се как завиването на винтовете отзад докрай е направило яко демидж. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юли 14, 2011 Автор Отговорено Юли 14, 2011 Ъп с въпрос. Да се опитвам ли да оправя преебаните дупки от винтовете на sping claw-a, които са пробили в кухината под пикгарда, или да ги оставя така и да се надявам да няма проблеми? Мислех: пробиване на дупките с бургия, за да станат равни, лепене на дюбел вътре и пилене, след това ново пробиване за винтовете. От една страна пък винтовете са доста големи и не знам дали ще мърдат изобщо при употреба на новото тремоло. От друга страна пък липата е много меко дрЪво. А за пълненето на винтчетата от самото винтидж тремоло ще го правя с бамбукови шишчета и Ц200. Цитирай
mmkay Отговорено Юли 14, 2011 Отговорено Юли 14, 2011 Ако искаш флойда да ти е двупосочен и ти се отделя време, може да махнеш грифа и да го изпилиш под ъгъл в сглобката. (или да сложиш нещо в сглобката). После евентуално вдигаш височината на флойда. Имам Charvel Model 4 с нерецесиран флойд и там така е направено. http://www.tundraman.com/Guitars/NeckAngle/NeckAngle.JPG Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юли 14, 2011 Автор Отговорено Юли 14, 2011 Oтказах се от Флойда, ще слагам туй. Но пак същата работа г/д. Цитирай
Recommended Posts