____ Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 аз сам с тапи за уши които изолират 31 db и се 4уствам по-добре след репетиция Форти, кои точно са тиа тапи?!?!... var filter са със 10,15,20,25,30 и струват ...хммм.... към $200 със ходенето на Аудиолог за да тивземе мярка и не мисля че ги има в БГ Цитирай
____ Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 сега и аз да кажа няккои неща )))))).... 1. Слуха не се възстановява сам -- това е един орган който се амортизира. По принцип над ~85дб е малко ...хммм не желателно за дялги периоди от време ... по принцип 90дб /8часа след това при всеки +3дб намаляваш времето на половина.... Като при 110дб е няколко минути (3min45sec за 111DBa) , 120дбСПЛ започва създаването на перманентно повреждане на слуха..... 2. @Ред Бул , де факто при наситинката и от сорта както каза (бтв, напялно си прав) ,, де факто ушниа канал пада надолу и отваря така че по принцип всички честоти които минават по принцип през него сега минават без филтрациа -- а тожа че високите -- просто човешкото ухо (поради формата на усхната кухина е най чъвтсвително кям тези честоти 2khz-5khz) 3. За тапите за уши -- ами има всякакви -- по принцип ако не са аудио филтри (предназначени за честотна филтрациа) е по добре със тапи като тези които ползват за стелба.... но те не са много удачни ако си в ситуациа в койато ти се налга да говориш илид а слушаш някой. @Sharky, тези дупчици -- вътре де факто са метални филтри и са variable -- де факто можеш да ги сменяш според ситуациата -- различен кът офф... Определено си напражил много добре със покупката на аудиофони, ама таиа дупчица кядето си напражил -- можеш да си лойиш малко плат -- пак ще се чува ама по друг начин трябва д ати прави филтрациата и де факто да ниамаш директ саунд .... @ВСУЧКИ: пазете си ушите!!!!! Цитирай
The Crow Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 пич лесно ти е така да говориш ама нали се сещаш ,че някакси ние трябва да чуваме това дето свирим Цитирай
Sharky Fatass Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Идеята с плата върху дупчиците ми се струва удачна - ще пробвам. Антифоните мисля че бяха в диапазона м-у 16-25 лв. "Пич" - нали за това си говориме с тея антифони, дупчиците и плата - хем да чуваш хем да не оглушаваш. Цитирай
____ Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 всяко нещо си има цена ..... а и ....хммм не вярвам нищо да не може да се чува )) .... и все пак ти си правиш сметката кое ти е по-важно: няколкото минути да си чуеш барабаните или в по далечното бъдеще пълната липса на такива Цитирай
____ Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 http://shop.store.yahoo.com/earplugstore/profmusearpl.html http://audiology.advanceweb.com/Common/edi...l.aspx?CC=29114 Цитирай
The Crow Отговорено Февруари 23, 2005 Отговорено Февруари 23, 2005 е добре тогава кое е най-добро тея антифони от бриколаж ли или к'во Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Февруари 24, 2005 Автор Отговорено Февруари 24, 2005 * -къде е тоя Бриколаж ве? --------------------------- * значи - Птички е цветенца Едит: IgniteAll Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Ееех.... ето тука: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...ost&p=22059 Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Февруари 25, 2005 Автор Отговорено Февруари 25, 2005 ДА бе да бе -вчера бех там...Струват 8 лева червените и 12 лева сините антифони-различаваха се комай само по цвета така като гледах....ще си взема тия дни ,но ще мина първо през Практикер за да видя дали няма и по-евтини,че тия са си за строителни дейности и не са специално за барабани Цитирай
Shakesbeer Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 Здрасти от мен и в тая тема...А-а-а-а (май пак ще излезе че се права на много отворен... - whatever) Значи - аз лично съм си купил от Mr. Brikolage истински Антифони. Те намаляват с около 50-60 Db., което хич не е малко и най-важното - "режат" високите честоти от звука, които до колкото знам са всъщност най-вредни за вашя слух. Лошото при тапите от 50/55 ст. и при антифоните е това че с тях се чува само част от истинския саунд - и съотвтно (на мен лично) това убива кефа от свиренето, да не говорим (отново) за правилно звукоизвличане. За това: Гледал съм в каталози (най-вече американски) специални тапи за музиканти - които изглеждат почти като тези за 50/55 ст. самоче с малка дупчица по средата, която от една страна допуска до тъпанчетата цялата гама от високочестотни звуци (ниските така или иначе не може да ги спре) но с многократно намалено "звуково налягане" мисля че беше термина. На края - какво направих (и сам много доволен) взех че пробих на изолацията на антифоните по една малка дупчица, и понеже е дунапрен отвътре, мушнах по една тесна тръбичка, която да поддържа дупчицата отворена. И сега все едно имам "volime" на антифоните - мога да си местя тръбичката за по силен или по-слаб звук. Антифоните също са доста обемни от вътре и мога под тях да си слагам слушалките и да си слушам и да си свиря до насита без това да ми тормози слуха. Надявам се, че това ще помогне на някого. Тва с тръбичката ми напомня на ефекта Бернули. Иначе казано вземаш пресечен конус и в двата му края слагаш лаг и манометър. Закачаш един сешоар, вентилатор или ауспух да духа през тръбата. В широкия край скоростта на въздуха е по-ниска, но налягането е по-високо. В тесния край е обратното. Не знам до колко са ми верни разсъжденията, ама комай ми са чини гачи се получава подобен ефект и през мъненката тръбичка, дето ти ду`а право у ушото (сори за диалекто)... Цитирай
Sharky Fatass Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 Ха-ха-ха... не съм много силен по физика, но май не си чел внимателно: 1. Ниъде не се споменава за конус ("тръбичка" обикновенно НЕ означава конус) 2. Тази тръбичка е отстрани на изолациата на антифоните и няма директен отвор към "шумната" среда. 3. Идеята с плата върху тръбичката допълнително намалява звука. и т.н. Като го опитах - работеше добре и сега ушите не ми пищят 15 часа след репетиция. За антифоните от Бриколаж - мислия че сините са по-силни (заглушават повече) освен това с тях ми се струва че изглеждам малко по-малко кат идьот. Цитирай
Shakesbeer Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 Аз говоря за динамика на газовете in general Цитирай
Red_Bull_Dog Отговорено Февруари 25, 2005 Автор Отговорено Февруари 25, 2005 За антифоните от Бриколаж - мислия че сините са по-силни (заглушават повече) освен това с тях ми се струва че изглеждам малко по-малко кат идьот. БЕ и аз не съм фен на червения цвят iin general ама са по-евтини Това за идьота ме разби! Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Март 5, 2007 Отговорено Март 5, 2007 По принцип след известно време прекарано с инструмента главата ти гръмва от шума. Тапите помагат. Но от друга страна вредят - когато не можеш точно да си чуваш ударите започваш дори несъзнателлно да свириш по-силно за да се чуеш, и по този начин динамиката отива на кино. Освен това когато свириш на сет с тапи от целия шум се замазват някои нежелани форшлаци например, които се получават при невнинамие. Аз лично си изработвам материала на тренажор, където много по-лесно се следи точността и качеството на ударите при свирене защото го няма гърменето и така се постига финес. Реша ли после да търся звученето и музиката, разбирасе сядам зад барабаните. Цитирай
Recommended Posts