Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Абе я да ви питам така между другото -вие като полагате тупаните слагате ли си нещо на ушляците да не оглушавате или...не ви пука .....Аз щото като потропам 40-50 минути и като поспра все едно съм на излет под някой водопад,а в Щатите съм гледал хората културно си слагат специални протектори,а аз понеже си нямам такива слагам едни големи слушалки 4е от един даскал по барабани чух че с времето се преебава много слуха....има нещо верно май....

• Отговори 80
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Задължително със слушалки от няколко години насам. Хем си слушам метронома, хем си пазя пеленгаторите. Щото преди това нещо го пропусках този момент и вече съм пооглушал, което хич не е хубаво. :D

Отговорено

кви слушалки бре? аз без нищо си праскам ама май ще трябва да си сложа щото слуха нещо нали... :D та да питам от къде мога да си взема такива слушалки

Отговорено

Слухът е нещо много важно за всеки музикант.Противно на хорското мнение ушите не се "амортизират" от силните шумове - те просто се "настройват" да чуват по-слабо, за да не се получава шок за тялото и, когато настройката стане по-утвърдена, вече просто няма да имате усет за по-слабите тонове.С течение на времето мозъкът и всичките ви три броя уши(външно,средно и вътрешно, а не друго,ей :D ) се адаптират към това, с което ги товарите и си "компенсират".Аз,например,рядко съм изложена на силни звуци и ухото ми е прекалено чувствително - изпитвам невероятни болки понякога в репетиционна.Всичко е до начина на живот/свирня и си зависи от вас.

Успех!!!

Отговорено

Абе Снежанке, тая работа с настройката ми е много интересна!!! Сигурно някой будист може и да успее :D - не знам!!! Иначе тапи или слушалки или нещо заглушаващо си е голям "+". За сцена пък да не говорим ...

Отговорено

Не бе,пич - не сме се разбрали - и аз викам да се ползват изолатори за ушите!!!Настройват се на силно само и после има "А?Ни въ ръзбрах?!?Молим?!?" :)

Отговорено
Тука ги дават, по 55, да ги еба. :)

е са ко да се прави лекичко си прецакан с 5ст. ,ама мен слушалките ме интересуват

Отговорено

Някой от почитателите на слушалките,да се е замислял,че вкарването на директен,концентриран звук в ушните миди/леле,като доктор се изразявам/,който е доста силен, за да надвика звука на барабани,усилватели или монитори е далеч по увреждащо,от разсеяния звук достигащ до потърпевшия тъпанар?????????????????????????????

Спокойно,пичове и п...ки,или колеги и колежки,от тоя живот никой не се е измъкнал жив.

На 50 дай боже да сте като един колега,който като го спират полицайте и го казват:

-Документите,моля?

отговаря-АААА,добре сме от Пловдив идваме!