Lord Shredulous Публикувано Юни 3, 2011 Публикувано Юни 3, 2011 Днес си получих LTD-то след като го бях оставил за г-н Валери Градинарски за сетъп на Kahler-a... от магазина не ми бяха дали инчовите шестограми, а седлото на първа струна беше прекалено ниско и не се опираше в самата струна. И преди час и нещо я взимам, и гледам - двата винта за нагласяне на интонацията на първа и втора струна са сменени, защото били прекалено големи и трябвало или да се изпилят фабричните винтове, или да се поставят нови. Поне се реши проблема със седлото. Иначе проблемът с "Калеровото разстройване" не можело да се реши... Прибирам се и заключвам бриджа(Kahler Hybrid има Fixed Bridge режим), ама не става! И трябваше да отпусна малко пружините, за да се повдигне CАМ-а и за да влезне винтчето за застопоряване в дупката си... Добре ама аз си го бях настроил по същия начин преди да го дам за сетъп. Нали не си прецаках сетъпа за 70лв с тази "малка манипулация" ? Ето снимки: Двата винта, за които не съм си и представял, че им има нещо... и ще ги мацна с черно, че грозно ми седят така. Ето го и "радиуса" Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 3, 2011 Автор Отговорено Юни 3, 2011 (Редактирано) Oще ми е криво за винтовете. А не си ли прее*авам гаранцията по този начин? Да взема ли да си ги сложа обратно старите като сменям струните следващия път? Редактирано Юни 3, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 3, 2011 Отговорено Юни 3, 2011 Ами прее*аваш я! И много се чудя, след като се обсъждат различи марки и модели, "флойдове", "калери"-"малери", лицензни - оригинални и всякакви такива, какво се случва в крайна сметка? Майната им на парите дето си дал, ама защо просто не си свирите и не се кефите на това което имате? И за да не съм офф, по-добре си върни оргиналните болтове, защото при проблем с инструмента никой няма да ти признае гаранция с подменените от теб болтове. А такъв /проблем/ може и да възникне, предвид елементарните невъзможности за настройка! Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 3, 2011 Автор Отговорено Юни 3, 2011 ^ Сериозни проблеми с Kahler нямам. Но не разбирам как седлото е седяло толкова ниско, след като болтът е бил по-голям. Не трябва ли да е по-скоро обратното? Като си намеря подходящите инчови шестограми (нямат толкова малки в магазините, а метричните не вършат работа) ще си върна оригиналните болтове, след което евентуално ще наглася пак височината на струната и да се надяваме, че проблеми с въпросното седло няма да има повече. А като от същия магазин, от който купих китарата, са ми дали друга ръчка за тремолото, защото са изгубили оригиналната, и това ли прее*ава гаранцията? Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 4, 2011 Отговорено Юни 4, 2011 Гаранцията в България е широко и абстрактно понятие! Поне според мен. Примери много... След като ръчката за тремолото е любезно предоставена от магазина и след като резбата и пасва и няма несъотведствия, не трябва да е пролем. Освен това никой не те знае ти, каква точно ръчка ползваш в къщи Успех!!! Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 4, 2011 Отговорено Юни 4, 2011 (Редактирано) Като си намеря подходящите инчови шестограми (нямат толкова малки в магазините, а метричните не вършат работа) Ако ти върши работа оригинален Фендърски мога да ти услужа,ама временно,да ми го върнеш Редактирано Юни 4, 2011 от Hillbilly Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 4, 2011 Автор Отговорено Юни 4, 2011 @Огнян: Не я взех от България. А търсенето на заветната ръчка от персонала продължи половин час, като накрая проведохме следния диалог: Аз: Не може да е изгубена! Вчера ми я дадохте за да изпробвам тремолото! Те: А върна ли я? Аз: Да, но колегата ви, на когото я върнах, го няма сега. Те: Опиши го... ...И му звъняха да го питат, но така и не намериха орГиналната, което не е голям праз, защото тази, както ти каза, пасва на резбата, че е даже и на външен вид по-семпла. @Малин: Благодаря, но тъй като китарата се води сетъпната в момента, няма да ми трябват. Ще продължа да търся, за да си имам за в бъдеще, когато ми потрябват.Язък, че не можах да ги намеря преди да реша да я дам за сетъп, че щях за още толкова пари да си купя един хард кейс... но пък човек се учи, докато е тъп! Поздрави! Цитирай
tatkoogi Отговорено Юни 4, 2011 Отговорено Юни 4, 2011 Мен,сега се сетих, че ти гледах китарата във "фукнята" и от там попрелистих темите назад. Намерих твоята в която се колебаеш - "Да бъде или да не!" Четейки, си дадох сметка, че за тея парици които струва инструменнта, калпазаните в магазина много са се изложили. Така, че ето още един случай в подкрепа на сложната материя "Гаранция". Ама нашего брата винаги е бил над тези неща /широко скроени сме/, защото така се налага! Или май ни налагат? ... карай да върви! Цитирай
Recommended Posts