Jump to content
Българският форум за музиканти

От сетъп - разсетъп ли стана сега?


Recommended Posts

Днес си получих LTD-то след като го бях оставил за г-н Валери Градинарски за сетъп на Kahler-a... от магазина не ми бяха дали инчовите шестограми, а седлото на първа струна беше прекалено ниско и не се опираше в самата струна. И преди час и нещо я взимам, и гледам - двата винта за нагласяне на интонацията на първа и втора струна са сменени, защото били прекалено големи и трябвало или да се изпилят фабричните винтове, или да се поставят нови. Поне се реши проблема със седлото. Иначе проблемът с "Калеровото разстройване" не можело да се реши... Прибирам се и заключвам бриджа(Kahler Hybrid има Fixed Bridge режим), ама не става! И трябваше да отпусна малко пружините, за да се повдигне CАМ-а и за да влезне винтчето за застопоряване в дупката си...

Добре ама аз си го бях настроил по същия начин преди да го дам за сетъп. :blink:

Нали не си прецаках сетъпа за 70лв с тази "малка манипулация" ?

Ето снимки: Двата винта, за които не съм си и представял, че им има нещо... и ще ги мацна с черно, че грозно ми седят така.

12742464442872252881307119226Qs7mXkg2whMbLS6L5AqT.JPG

Ето го и "радиуса"

13846098518401418441307119236J9xCkcAnhcGEEXLiPOfg.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Oще ми е криво за винтовете. А не си ли прее*авам гаранцията по този начин? :girl_cray2:

Да взема ли да си ги сложа обратно старите като сменям струните следващия път?

Редактирано от Lord Shredulous
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами прее*аваш я! И много се чудя, след като се обсъждат различи марки и модели, "флойдове", "калери"-"малери", лицензни - оригинални и всякакви такива, какво се случва в крайна сметка? Майната им на парите дето си дал, ама защо просто не си свирите и не се кефите на това което имате?

И за да не съм офф, по-добре си върни оргиналните болтове, защото при проблем с инструмента никой няма да ти признае гаранция с подменените от теб болтове. А такъв /проблем/ може и да възникне, предвид елементарните невъзможности за настройка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Сериозни проблеми с Kahler нямам. Но не разбирам как седлото е седяло толкова ниско, след като болтът е бил по-голям. Не трябва ли да е по-скоро обратното? Като си намеря подходящите инчови шестограми (нямат толкова малки в магазините, а метричните не вършат работа) ще си върна оригиналните болтове, след което евентуално ще наглася пак височината на струната и да се надяваме, че проблеми с въпросното седло няма да има повече.

А като от същия магазин, от който купих китарата, са ми дали друга ръчка за тремолото, защото са изгубили оригиналната, и това ли прее*ава гаранцията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаранцията в България е широко и абстрактно понятие! Поне според мен. Примери много... След като ръчката за тремолото е любезно предоставена от магазина и след като резбата и пасва и няма несъотведствия, не трябва да е пролем. Освен това никой не те знае ти, каква точно ръчка ползваш в къщи ;) Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Като си намеря подходящите инчови шестограми (нямат толкова малки в магазините, а метричните не вършат работа)
Ако ти върши работа оригинален Фендърски мога да ти услужа,ама временно,да ми го върнеш :) Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Огнян:

Не я взех от България. А търсенето на заветната ръчка от персонала продължи половин час, като накрая проведохме следния диалог:

Аз: Не може да е изгубена! Вчера ми я дадохте за да изпробвам тремолото!

Те: А върна ли я?

Аз: Да, но колегата ви, на когото я върнах, го няма сега.

Те: Опиши го...

...И му звъняха да го питат, но така и не намериха орГиналната, което не е голям праз, защото тази, както ти каза, пасва на резбата, че е даже и на външен вид по-семпла.

 

@Малин:

Благодаря, но тъй като китарата се води сетъпната в момента, няма да ми трябват. Ще продължа да търся, за да си имам за в бъдеще, когато ми потрябват.Язък, че не можах да ги намеря преди да реша да я дам за сетъп, че щях за още толкова пари да си купя един хард кейс... но пък човек се учи, докато е тъп! :D

 

Поздрави!:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен,сега се сетих, че ти гледах китарата във "фукнята" и от там попрелистих темите назад. Намерих твоята в която се колебаеш - "Да бъде или да не!" Четейки, си дадох сметка, че за тея парици които струва инструменнта, калпазаните в магазина много са се изложили. Така, че ето още един случай в подкрепа на сложната материя "Гаранция". Ама нашего брата винаги е бил над тези неща /широко скроени сме/, защото така се налага! Или май ни налагат?

... карай да върви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.