Jump to content
Българският форум за музиканти

Бадемово масло


Danihell

Recommended Posts

Здравейте! Днес брат ми ми каза, че неговия китарист използвал бадемово масло за лубрикант и почистващо средство за струни. Примамливо е цената от два лева, но съм малко скептичен, затова искам дса попитам за мнения ако някой е ползвал такова нещо. Аз иначе си ползвам постоянно лубриканти и почистващи средства за струни, доволен съм от Д'Андреа и Дънлоп. Удължава живота на струните, смазването придава повече гъвкавост на струната и повече звънтене. Не се знае дали е измислица и това, че Джако си е мазал пшръстите с пилешка мас. Аз съм пробвал с крем за ръце, много е удобно, но пък скапва струните по-бързо. Ех, ако не беше ясно че говоря за струни, какво ли щяхте да си помислите :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:beer:

 

За струни не мога да кажа, но е много желателно фингърборда периодично да се маже с него (естествено изключваме кленови фборди), против изсъхване и свиване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък за първи път ги чувам тези неща с лубрикантите. Ще дадеш ли малко допълнителна информация, щото ми стана интересно , а до сега не съм използвам нещо такова. Какви са ползите от използването им? За какво служи цялата тази работа? :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, трябва да пробвам за фингърборда. Моя е от розово дърво, досега съм го чистил с Пронто Класик и съм доволен от резултатите, но може с това да е по-добре. а какъв проблем може да възникне при кленовите фингърборди, защо не е за тях. А за лубрикантите, има ги във всички магазинчета за музикални инструменти, по-принцип са комбинирани, почиствашо средство за струната, което освен това я овлажнява и смазва, така става доста по-приятно и удобно свиренето, слайдовете са по лесни и звучат по-добре, струната омеква и я чувстваш по-добре. Струват към 10-15 лева, обикновено мажеш струната, след малко изтриваш със суха кърпа, пада наслоената мръсотия от струната и остава филм върху нея, който я предпазва. Има някой, които не се бършат, вече зависи от конкретния продукт. Животът на струните се удължава, по-дълго време си стоят нови, особено ако свикнеш да ги мажеш от начало преди, а и след свирене ако си ги позацапал. Доста хора са против тези препаратчета, но аз смятам че си струва. Едно флаконче отива за половин, една година, съвсем различно е усещането със смазани струни да свириш, а и го смятам за по-рационално от изваряването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си чистя и смазвам фингърбоърда с бадемово масло, определено има резултати, дори според мен влияе малко на звука. Мисля, че е писано по темата преди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а какъв проблем може да възникне при кленовите фингърборди, защо не е за тях

 

Както разбойника е казал в другата тема -

 

Кленовите са лакирани и нямат нужда от масла, всъщност и от нищо др. освен нежно отношение и добра хигиена wink.gif
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.