Danihell Публикувано Април 24, 2006 Публикувано Април 24, 2006 Здравейте! Днес брат ми ми каза, че неговия китарист използвал бадемово масло за лубрикант и почистващо средство за струни. Примамливо е цената от два лева, но съм малко скептичен, затова искам дса попитам за мнения ако някой е ползвал такова нещо. Аз иначе си ползвам постоянно лубриканти и почистващи средства за струни, доволен съм от Д'Андреа и Дънлоп. Удължава живота на струните, смазването придава повече гъвкавост на струната и повече звънтене. Не се знае дали е измислица и това, че Джако си е мазал пшръстите с пилешка мас. Аз съм пробвал с крем за ръце, много е удобно, но пък скапва струните по-бързо. Ех, ако не беше ясно че говоря за струни, какво ли щяхте да си помислите
pacman Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 За струни не мога да кажа, но е много желателно фингърборда периодично да се маже с него (естествено изключваме кленови фборди), против изсъхване и свиване.
Радослав Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 Аз пък за първи път ги чувам тези неща с лубрикантите. Ще дадеш ли малко допълнителна информация, щото ми стана интересно , а до сега не съм използвам нещо такова. Какви са ползите от използването им? За какво служи цялата тази работа?
Danihell Отговорено Април 24, 2006 Автор Отговорено Април 24, 2006 Интересно, трябва да пробвам за фингърборда. Моя е от розово дърво, досега съм го чистил с Пронто Класик и съм доволен от резултатите, но може с това да е по-добре. а какъв проблем може да възникне при кленовите фингърборди, защо не е за тях. А за лубрикантите, има ги във всички магазинчета за музикални инструменти, по-принцип са комбинирани, почиствашо средство за струната, което освен това я овлажнява и смазва, така става доста по-приятно и удобно свиренето, слайдовете са по лесни и звучат по-добре, струната омеква и я чувстваш по-добре. Струват към 10-15 лева, обикновено мажеш струната, след малко изтриваш със суха кърпа, пада наслоената мръсотия от струната и остава филм върху нея, който я предпазва. Има някой, които не се бършат, вече зависи от конкретния продукт. Животът на струните се удължава, по-дълго време си стоят нови, особено ако свикнеш да ги мажеш от начало преди, а и след свирене ако си ги позацапал. Доста хора са против тези препаратчета, но аз смятам че си струва. Едно флаконче отива за половин, една година, съвсем различно е усещането със смазани струни да свириш, а и го смятам за по-рационално от изваряването.
Steff Отговорено Април 24, 2006 Отговорено Април 24, 2006 Аз си чистя и смазвам фингърбоърда с бадемово масло, определено има резултати, дори според мен влияе малко на звука. Мисля, че е писано по темата преди.
Danihell Отговорено Април 24, 2006 Автор Отговорено Април 24, 2006 Аз пробвах със сърч, но нищо не излезе
Burton Отговорено Април 25, 2006 Отговорено Април 25, 2006 (Редактирано) Eто я съответната тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3073 Редактирано Април 25, 2006 от Burton
pacman Отговорено Април 25, 2006 Отговорено Април 25, 2006 а какъв проблем може да възникне при кленовите фингърборди, защо не е за тях Както разбойника е казал в другата тема - Кленовите са лакирани и нямат нужда от масла, всъщност и от нищо др. освен нежно отношение и добра хигиена wink.gif
Recommended Posts