Styless Публикувано Май 31, 2011 Публикувано Май 31, 2011 Здравейте , тъй като последните месеци прекарах в изучаване на софтуерната част от компютърното музициране като цяло , теоретичните музикални знания ми останаха малко на заден план а нямам музикално образование и знанията ми са да кажем малко над средните . Та в този ред на мисли искам да попитам как мога да пре аранжирам една завършена мелодия която звучи много добре в 128 BPM да звучи също толкова добре в съвсем различен стил и темпо ,да кажем 100 BPM . Защото за да добия представа как зчучи въпросната мелодия намалям темпото,но резултатите никак не са добри . Мелодията става бавна,мудна и изобщо не се вписва в цялостната картинка . Знам че това не са знания които се придобиват от 1 тема във форума,но все пак някой все ще може да помогне с насоки от къде да започна най малкото . Благодаря предварително . Цитирай
kitaratapesho Отговорено Май 31, 2011 Отговорено Май 31, 2011 (Редактирано) Здравей, аз се занимавам с аранжиране и бих се радвал да помогна (със съвет), стига спецификата на темата да е в моята компетенция. Обикновенно, процесът на аранжиране започва с добиване на максимално количество информация (от възложителя) или вземане на важни решения (от аранжора) относно проекта, а именно: Оркестрация (кои са инструментите, които ще изпълняват парчето и кой/кои е/са солистът/солистите). Стилистика (в какъв стил ще бъде аранжиментът). Темпо (предварително определено - 100bpm). Предпочитания относно формата на парчето (интро; структура на темата; има ли сола и ако да - кой е солистът и т.н.). Други... След като си отговориш на тези въпроси, ще дойде момент на същинската работа. Ако искаш, може да дадеш линк с ноти или аудио. Така ще е по-ясно за какво точно се говори. Поздрави, Петър Редактирано Май 31, 2011 от kitaratapesho Цитирай
Styless Отговорено Юни 1, 2011 Автор Отговорено Юни 1, 2011 Ясно , значи ще трябва да пренаредя мелодията така че да съвпадне с новия groove . Иначе мелодията за сега е само от 1 инструмент но предстои да добавя още . Не искам да ангажирам никой ,защото знам че нито е лесно,нито бързо и не на последно място не безплатно Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юни 2, 2011 Отговорено Юни 2, 2011 Няма проблем с ангажирането! Дай малко повече информация относно проекта и ще се опитаме да помогнем (сигурен съм, че и други съфорумци ще се включат). За момента просто говорим "принципно". П. 2 Цитирай
Recommended Posts