Jump to content
Българският форум за музиканти

помощ за избор на китара


makros

Recommended Posts

Здравейте. Отскоро се уча да свиря на китара. Първо си взех една по-евтинка... Стагг, колкото да пробвам дали ще ми се получи. Сега се замислям дали да не си купя по-добра акустична китара. Можете ли да ми препоръчате нещо. Иска ми се да е ерна, да не е крушовидна, а изрязана в долната част, с предпазител и да мога да я връзвам към компютъра. като пари... не ми се дават повече от 300, но приемам и по-скъпи предложения. благодаря предварително и лек ден ;):virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/103191-eui-iaeiaaaueoaa-eeoadhenoe/

Може да пробваш да питаш в ... магазин ?

Редактирано от Lord Shredulous
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинява се много... не посещавам този форум и не знам "правилата". Изтриите темата, ако се налага. А относно линкът, който ми даде... бих отишъл в магазин... но просто в моя град няма такъв и си търся китара по-интернет... така няма как да разбера какво представлява и за това се обръщам към вас... лек ден

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей

Преди да си купиш китара, трябва да си наясно какво искаш.

Ако изискванията ти са само да е черна, изрязана, с предпазител(pickguard?) и да можеш да я връзваш към компютъра - поръчай си такава от някой онлайн магазин, защо ти е да разбираш какво представлява - няма да пристигне по-малко черна, няма да е пораснало тялото, няма да е махнат пикгарда, няма да се включва само когато звездите в небето са правилно подредени...

Имай предвид обаче следното: черната китара нито свири сама, нито звучи по-добре от розовата такава; много акустични китари по магазините имат пикгард; "включването в компютър" не е чудо само по себе си - трябва ти качествена електроника в китарата, кабели, качествена звукова карта, качествено озвучаване, софтуеър(и други неща, за които не се сещам).

Имай също така предвид, че всички тези неща горе едва ли ще имат голямо значение, ако китарата не ти е удобна и не ти харесва как звучи. А това по интернет трудно ще научиш. Тук идва и друг важен въпрос - парите. За триста лева няма да си купиш кой знае каква китара, а с китарите в този ценови клас трябва да се внимава - можеш да си купиш някоя приятна за свирене китарка, но можеш да попаднеш и на някое невъзможно за свирене дърво - това също трудно ще научиш по интернет. Още за парите - когато пробваш китари, можеш да прецениш дали преминаването от стария инструмент към такъв в този клас си струва парите, т.е. дали няма да дадеш триста лева за някакво съвсем минимално подобрение(или пък точно обратното) - още нещо, което трудно ще разбереш без да пробваш...

Имай предвид, че всички тези неща ти ги казва човек, който преди няколко години имаше калпава Кремона и искаше да си купи черна китара, която да включва в компютъра, да е до триста лева и то без да обикаля музикални магазини :) Не направих така и сега се радвам :)

 

Успех!

 

\/

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

Нямам голяма възможност за магазин... трябва да дам 20тина лв. за автобус до някой по-голям град, в който да има сносни магазини. Пък и да ида аз съм начинаещ... освен по външен вид не съм много сигурен, ч мога да преценя коя китара по-добра за съответната цена... и заради това реших да се обърна към вас. Начинаещ съм и не разбирам много много... ясно ми е че бида на китарата не я прави по-добра, но просто имам някакви препдочитания за вида... написах ги и се надявах някой, който разбира да ми предложи някоя китара с тези външни характеристики. А за тожа как звучи... бих му се доверил... Аз лесно мога да влезна някой сайт за китари, да си харесам някоя черна китара и да си я поръчам... но сигурно има десетки черни китари, с преблизително еднакви цени, но аз съм начинаещ и не мога да определя коя е по-добра... и тука очаквах да се намесите тези, които разбирате повече. Благодаря все пак на отзовалите се :)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитах се да ти обясня - ситуацията при инструментите в този ценови клас често е различна при всяка бройка. 100% ще се намерят хора, които да ти препоръчат конкретен модел, но това ще е просто препоръка, не гаранция. Освен това ти посочих няколко неща, които можеш да преценищ САМО ТИ и САМО ПРИ ИЗПРОБВАНЕ на няколко различни инструмента. Аз лично бих отделил двадесет лева и достатъчно време, преди да направя покупка за триста...Потърси познат, който да се съгласи да обиколи с теб и да пробва китарите с теб. Още по-добре - довери се на преценката си, вече си свирил известно време, щом ти харесва как звучи и ти е удобна - взимай. Ако пробваш достатъчно китари, няма как да се прекараш, няма модел, който да е в пъти по-добър от останалите за тези пари, няма само една единствена китара, която би ти допаднала, много такива са :)

Но в крайна сметка - ти решаваш. Ако потърсиш из форума, ще намериш подобни теми, в които се споменават конкретни модели, харесваш си, поръчваш си, свириш :)

 

\/

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време бях в подобно на твоето положение. Но вместо да пускам теми, в които ще ми отговорят 3-4 опитни човека най-много, а ще ми се нервят 5 пъти повече, защото пускам тема, каквато има 3 теми под моята и 6 теми по-надолу също, както и 9 и т.н., аз се захванах и почнах да чета в раздела. Моят съвет към теб е, да се хванеш и да ти изтекат очите от четене по темата, така след 1 месец упорите четене, ще си 100 пъти повече информиран и ще имаш изградено мнение, базирано на 1000-ди коментари. А сега от 3-4 субективни лични мнения, да се чудиш на кое по-напред да вярваш.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.