Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпроси за микрофони и саунд карти


Recommended Posts

Здравейте, реших да си купя някои неща за хоум студио. с Windows 7 сам и единствената карта която тествах с разумна цена беше Lexicon lambda.Ако може някой с малко повече опит със саунд картите да си даде мнението- кое е хубаво и кое лошо в тази карта и евентуално да ми даде някой съвет за по добър избор ще съм много благодарен. Вторият ми въпрос е микрофонен. Слушал съм за Shure sm57 като за цялостно сносен микрофон, а пък за Fender p51 microphone kit като за много много евтин. едно бързо сравнение на двата много би ми помогнало и също инфо откаде в бг мога да си купя някой от тях или е по хитро да си го поръчам от Ebay?

благодаря много, Поздрави

Сашо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кажи най-добре първо какви са ти идеите, с какво точно иска да се занимаваш, планове, музикални предпочитания. За звуковата карта, аз ползвам Lexicon Omega, която е кажи-речи като Lambda, само че с леееко поразширени възможности. Та мога да ти говоря доста за картата, но отговори първо по-възможност по-подробно на първата ми забележка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами трябва ми за микване на китарен амп и за вокали. идеята ми е такава че имам едно приятелче

което прави хаус и разни други дето не ги разбирам на FLstudio и на още една програма но и забравих името.

Все едно де, с две думи записвам рифове и вокали така че да може после шефа да ги криви върти миксва и всичко което се прави нататък ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти свърши работа Lamba-та, по спецификации добре ми изглежда, а и не вярвам да е много по-различна от Omega. Имаш си 2 микрофонни входа с фантомно захранване 48V, инструментален вход, който е удобно нещо ако не му се намира на човек DI box, a реши да си играе с компютърни китарни симулации, като алтернатива на свиренето през китарен усилвател.

Shure SM57 е класика за записване на китари, за целта няма как да сбъркаш ако го вземеш. За вокали не че не върши работа и не се използвал и от големи изпълнители, но по принцип повече се използват кондензаторни микрофони с голяма мембрана. За на Fender микрофона нищо не мога да ти кажа, нямам наблюдения. Като ефтина алтернатива можеш да погледнеш Electro-Voice Cobalt Co4, само за 60лв. го дават в musicworld, а добри мнения съм чувал за него. Това е най-вече за инструменталните микрофони. За вокал отделно трябва да си помислиш и да разгледаш различни варианти. Можеш на първо време да караш с интрументалния, а защо не и ако те кефи за по-дълго време. Друг вариант е първо да си вземеш картата, да пробваш да свириш през инструменталния вход с различни софтуерни симулации, вероятно ще останеш доволен от някои от тях, а и по-голямо разнообразие от звуци имаш, и някои други положителни страни си има. По този начин ще можеш направо да си купиш по-вокално ориентиран микрофон. Абе доста варианти имаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за информацията. Остава и само да те питам кое е най удачното място да си купя лексикон и см57. от софия съм и ако има магазин който да ги продава на разумни цени ще е супер ако не ебай може би, знам ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм от София и не съм много наясно с магазините, но Shure-a можеш да го вземеш от http://www.musicworld.bg

Lambata след кратко търсене с google не открих да я продават на много мест освен тук: http://plesio.bg/soundcards-c-69977761/sound-card-lambda-p-232464.html само че Omega я дават за 40лв. отгоре и направо ако ще е от Plesio по-добре нея да вземеш. С ибей не съм се занимавал, но в нета има доста информация, можеш да се поразтърсиш, излизат далавери. Също се поразрови в раздел продава на форума, ако те устройва втора ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.