Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Значи,пружинките(6 броя), дето са на блокчетата...Пробах с пружинки от химикалки, ама са много дълги.Ако някой има в повече да ми продаде ,или да каже къде има.При Капъша няма в момента...Направих всичко по китарата,само това остана.Поздрав. :cheers2:

Пружинки:http:http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1729/185112117657975548613054697978lDUdZB7ZfRSF4no0maS.JPG

Редактирано от the pick
Отговорено

Ако нямаше проблем без пружинките,нямаше и да ги слагат там :) .Тези пружинки (от химикалки) не могат да се режат.

Отговорено

Как ще не могат. Ти да не си пробвал с ножица за хартия? Вземи пробвай с клещи резачки за кабели примерно. Иначе като гледам моята китара, която си е с фендер тип тремоло, идеално ще пасне пружинка от химикал, а дори ако е на такова седло, което по принцип стои по отдалечено от бриджа и пружинката не е много свита в нормално положение, може и да стане с неотрязана пружинка. Ама ако не е такъв случая, намери си клещи и пробвай да я отрежеш.

И недей си мисли, че всичко което се слага по китарите има супер важна цел. Единственото предназначение, което ми хрумва на пружинките е като се сменят струни и няма какво да издърпва седлото в посока към нъта и да го държи на място, при клатенето на китарата да не се развие болтчето и да се чудиш после защо не ти е наред интунацията. Но като се внимава, мисля че този проблем може да бъде избегнат.

Отговорено

Безполезен съвет е равен на никакъв съвет...Затова си помогнах сам.Ако някой има нужда от пружинки всякакви,да се обади.Мерси все пак за опитите. :cheers2:

Отговорено

Аз имам една малка драма с пружинките - трябва ми достатъчно яка такава и подходящ размер, за да я сложа в леглото за ръчката на тремолото ми (стандартно фендерско вибрато) да обира гадния луфт. По принцип би трябвало да има към китарата, но такава дреболия лесно се губи. А не ми се занимава да облепям резбата на ръчката с тефлонова лепенка или нещо подобно. Някаква идея?

Отговорено

На китарата ми с флойд, въпреки че там е малко по-друг принципа на закрепването, доста се чудих по въпроса и накрая приложих решението с тефлоновата лента, друго не ми дойде на акъла. Това с пружината е хитро теоретично решение, но не съм сигурен колко ще работи на практика, доста яка пружина мисля че трябва да е. А ти, викаш, виждал ли си да се прилага това?

Отговорено (Редактирано)

Icarus,чак сега загрях за какво ми говориш...Значи, отиваш до"Евроболт", и там ще намериш със сигурност. :cheers2:

Редактирано от the pick
Отговорено

@Mairomaster - мисля, че не е теоритично решение, доколкото четох поне фендърските стратове били идвали с такава пружинка в комплекта, която, разбира се, всеки я губи. Моята китара е втора ръка, и не знам как е било. Аз научих за тази глупост съвсем наскоро, докато търсех решение са луфта, който изключително много ме дразни. Дори бях намерил да се продават някакви от някакъв сайт, както и тази извадка от форум за стратове:

ok...so I went to the Fender site...did a dealer locator and called until I found someone who had one...and they only had one (package). It seems you have to buy the package of 12. So, I should now have enough for life.

Пичовете като цяло предлагат решението с тефлоновата лепенка, като по-издръжлива от тиксо, но нямам особено желание да лепя с боклуци резбата.

@the_pick - :cheers2:

Предполагам всъщност, че всеки магазин за такива дрънкулки имат пружини. Само трябва да видя диаметъра на отвора. За дължината си имам Яки Китайски Клещи :greenangel: