the pick Публикувано Май 15, 2011 Публикувано Май 15, 2011 (Редактирано) Значи,пружинките(6 броя), дето са на блокчетата...Пробах с пружинки от химикалки, ама са много дълги.Ако някой има в повече да ми продаде ,или да каже къде има.При Капъша няма в момента...Направих всичко по китарата,само това остана.Поздрав. Пружинки:http:http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1729/185112117657975548613054697978lDUdZB7ZfRSF4no0maS.JPG Редактирано Май 15, 2011 от the pick Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 А какъв е проблема, като няма пружинка? Може да пробваш да скъсиш пружинката от химикал. Цитирай
the pick Отговорено Май 16, 2011 Автор Отговорено Май 16, 2011 Ако нямаше проблем без пружинките,нямаше и да ги слагат там .Тези пружинки (от химикалки) не могат да се режат. Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 Как ще не могат. Ти да не си пробвал с ножица за хартия? Вземи пробвай с клещи резачки за кабели примерно. Иначе като гледам моята китара, която си е с фендер тип тремоло, идеално ще пасне пружинка от химикал, а дори ако е на такова седло, което по принцип стои по отдалечено от бриджа и пружинката не е много свита в нормално положение, може и да стане с неотрязана пружинка. Ама ако не е такъв случая, намери си клещи и пробвай да я отрежеш. И недей си мисли, че всичко което се слага по китарите има супер важна цел. Единственото предназначение, което ми хрумва на пружинките е като се сменят струни и няма какво да издърпва седлото в посока към нъта и да го държи на място, при клатенето на китарата да не се развие болтчето и да се чудиш после защо не ти е наред интунацията. Но като се внимава, мисля че този проблем може да бъде избегнат. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 Също така можеш да ползваш пружини за хъмбакерите. Даже са по-силнички, ама пак трябва да се срежат де. Цитирай
the pick Отговорено Май 16, 2011 Автор Отговорено Май 16, 2011 Безполезен съвет е равен на никакъв съвет...Затова си помогнах сам.Ако някой има нужда от пружинки всякакви,да се обади.Мерси все пак за опитите. Цитирай
Icarus Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 Аз имам една малка драма с пружинките - трябва ми достатъчно яка такава и подходящ размер, за да я сложа в леглото за ръчката на тремолото ми (стандартно фендерско вибрато) да обира гадния луфт. По принцип би трябвало да има към китарата, но такава дреболия лесно се губи. А не ми се занимава да облепям резбата на ръчката с тефлонова лепенка или нещо подобно. Някаква идея? Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 На китарата ми с флойд, въпреки че там е малко по-друг принципа на закрепването, доста се чудих по въпроса и накрая приложих решението с тефлоновата лента, друго не ми дойде на акъла. Това с пружината е хитро теоретично решение, но не съм сигурен колко ще работи на практика, доста яка пружина мисля че трябва да е. А ти, викаш, виждал ли си да се прилага това? Цитирай
the pick Отговорено Май 16, 2011 Автор Отговорено Май 16, 2011 (Редактирано) Icarus,чак сега загрях за какво ми говориш...Значи, отиваш до"Евроболт", и там ще намериш със сигурност. Редактирано Май 16, 2011 от the pick Цитирай
Icarus Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 @Mairomaster - мисля, че не е теоритично решение, доколкото четох поне фендърските стратове били идвали с такава пружинка в комплекта, която, разбира се, всеки я губи. Моята китара е втора ръка, и не знам как е било. Аз научих за тази глупост съвсем наскоро, докато търсех решение са луфта, който изключително много ме дразни. Дори бях намерил да се продават някакви от някакъв сайт, както и тази извадка от форум за стратове: ok...so I went to the Fender site...did a dealer locator and called until I found someone who had one...and they only had one (package). It seems you have to buy the package of 12. So, I should now have enough for life. Пичовете като цяло предлагат решението с тефлоновата лепенка, като по-издръжлива от тиксо, но нямам особено желание да лепя с боклуци резбата. @the_pick - Предполагам всъщност, че всеки магазин за такива дрънкулки имат пружини. Само трябва да видя диаметъра на отвора. За дължината си имам Яки Китайски Клещи Цитирай
Recommended Posts