agi Публикувано Май 15, 2011 Публикувано Май 15, 2011 Здравейте от вчера имам един проблем ръката ми беше фрасната силно с пръчка на около 3-4 см по на долу от кокалчетата (тези кокалчета които изпъкват като стиснеш юмрук) отначало даже се беше зачервило леко сега като си раздвижа пръстите и осеща болка в горе посоченото място.Та въпроса ми е някой има ли съвет как да се справя по-бързо с тази контузия някои който я е преживявал ако може да сподели с какви мазила си е мазал контузеното място за колко време му мина...Като начало смятам да оставя китарата за полвин- една седмица. пп.Осъзнавам че пръстите са мн.важни за един китарист и трябва да се пазят амаа... Цитирай
Bozhko Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 Пробвай с Волтарен, на мен ми е помагало, но се консултирай и с лекар. Цитирай
Al3ko Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 Пробвай с Волтарен, на мен ми е помагало, но се консултирай и с лекар. Това е едното, възможност за мазила имаш голяма - БенГей (сегашния Deep Relief или Deep Heat), Фастум Гел-а също върши работа - всичко, което е за болки в ставите и мускулна болка. Ако са наранени костите - тогава е нормално да боли по много и дълго, докато се възстанови всичко, но нищо опасно и лошо, същото е и с наранени сухожилия и мускули. Най-лошия случай ще е да имаш нещо счупено или пукната кост. Но след като можеш да си движиш ръката надали е това. Все пак, можеш да пробваш да раздвижиш костите в дланите (сякаш си миеш ръцете) и ако видиш нещо нередно - бягай към лекар. Ако продължава това повече от 10-15 дена - пак там, ще ти направят в краен случай един рентген и ще си спокоен Дано всичко да е наред. Цитирай
agi Отговорено Май 15, 2011 Автор Отговорено Май 15, 2011 Мда мерси за инфото утре ще отида до личния лекар и ще си взема фастум гел или нещо подобно иначе то вече не ме боли като е обездвижена обаче още е мн.кофти като я движа но не вярвам да е счупена или пукната Цитирай
Johnny Boy Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 Мда мерси за инфото утре ще отида до личния лекар и ще си взема фастум гел или нещо подобно иначе то вече не ме боли като е обездвижена обаче още е мн.кофти като я движа но не вярвам да е счупена или пукната Малко е късно, но най-добре да си беше направил леден компрес. По-добре не я движи ръката. И изпий някой друг аспирин, той е добър антикоагулант. Цитирай
L.K. Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 GP-то трябва да те прати на ортопед, той пък на рентген. На снимката най-вероятно всичко ще е ОК и ортопеда ще ти предпише мазило и почивка за ръката. Ако имаш някакви синини не се притеснявай - ще се разсеят. Ако сега можеш да мърдаш пръстите и да ги държиш изправени няма място за притеснение. Цитирай
bluelemon Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 Най-важна е почивката. Аз вече месец се влача с болка точно около кокалчетата на лявата ръка и тъкмо ми мина малко я натоварих и познай. Не съм свирил от един месец, само вчера за малко, много ме "сърби" ама ще трая поне още две седмици. Измисли си някакво занимание да не се сещаш за китарата Аз чета на Рудолф Шенкер книгата. Препоръчвам силно. Много е забавана и поучителна и гот. Скоростно оздравяване. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 Escalar cream 30g - на билкова основа е - арника.Спортистите го ползват(футболисти) и са много доволни.Ако си от Варна мога да ти дам безплатен На когото съм услужил само ми е благодарил.(лекар съм ) 1 Цитирай
agi Отговорено Май 17, 2011 Автор Отговорено Май 17, 2011 (Редактирано) Ами ходих за лекаря и ми каза че бе трябвало да се оправи до 1-2седмици и за толкова някъде да не свира иначе си намерих книга и аз да чета Guitar effects Pickups Amps - Getting Great Guitar Sounds.Мн добри неща пише в нея на всеки я препоръчвам Сори за офтопика пп.Лекаря на мене ми каза че при ударя тъканта се е притиснала в коста и че за това трябва малко време да се самовъстанови и че никакви мазила не могат да ускорат въстановяването Редактирано Май 17, 2011 от agi Цитирай
liquid_death Отговорено Май 18, 2011 Отговорено Май 18, 2011 и че никакви мазила не могат да ускорат въстановяването Хм... НСПВ не го ли правят. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 18, 2011 Отговорено Май 18, 2011 (Редактирано) Сори, дабъл пост. Редактирано Май 18, 2011 от liquid_death Цитирай
Recommended Posts