Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имате ли някой конкретен размер том или каса, който ви е труден за настройване? Много е странно! Всъщност знам, че колкото по-голям е том-а, а толкова е по-трудно или поне на теория, но на мен винаги ми е било по-трудно с 12'' том. И на предишния сет беше така, като може би 2 пъти за толкова години съм изкарвал оптималния му звук, като си мислех, че проблема опира в шел-а, това, че самия том е на години и така нататък, но сега тома е старкласик, кожата е нова и пак е по-трудно от другите. Знам, че е изцяло до мен и се чудех вие имали ли сте подобни преживявания?

• 2 weeks later...
Отговорено

Бро, аз докато си намеря тоновете на които настройвам кожите и определения интервал м/у бойна и резонаторна се мъчех с всички размери, сега ми отнема към 4-5 мин. за да настроя който и да е от томовете или барабанчето, но с касата( като най- голям от всички барабани) все още срещам трудности, но предпоследния път си открих начин и за нея.

Преди няколко дена си купих и Теншън уоча на Тама и честно ми помогна само за касата, настоих я по техните настройки(на Тама)и се получи ОК, обаче с томовете срещнах затруднения(може би трябва повече опит) и си настроих на ухо с тунера отново, но проблеми нямам с размерите, само 16-ката ми отнема повече време бойната кожа.

Скоро само да едитна барабаните които записвам, ще постна изцяло суров материал, без това трябва и суб кика да постна като семпли, че съм обещал!

Ако имаш някакви по- специални въпроси и аз мога да помогна, ще се радвам много!

Успех с 12-ките, а марката според мен, няма значение, единствено амортизираната кожа се настройва по- трудно и ако има проблем с механиката, може да се растройва по- бързо барабана!!

Отговорено

Преди време имах затруднения с един тактон 13" .Е колкото и да се мъчех не можех да го настроя. Добре, че в сегашния комплект няма 13-ка. :blush:

И аз като колегата drumvarnа в момента ползвам DrumDial, но задължително след това донастройвам по слух. Няма друг начин, всичко е толкова относително, че не може да се сложи под един знаменател.... :wacko:

Отговорено

Аз след нов опит, малко му хванах цаката и мисля че още 10-тина пъти като донастройвам с него ще се получат нещата, даже си сверих моите тонове на които настройвам аз барабаните на какви единици на машинката отговарят, даже за 10-ката тома, ни съвпадат настройките.

Скоро се надявам най- накрая да мога да споделя едно видео, какво съм постигнал по= слух с барабанчето и с томовете и касата с машинката настроена, ама все не остава време!!!

Успех на всички!!!