Jump to content
Българският форум за музиканти

Стагг


Recommended Posts

Пускам тази тема,където моля всеки притежател на счупен Стагг да се оплаче:)

Моля всеки такъв да си признае.Не за друго ами,за да се знае:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ебати бесмислената тема и к'во от това като ти се е счупило нещо на Стаг.Няма да ме спре да си купя пак Стаг :) .Бонзо бате кажи ми какъв е смисъла от тази тема.Всички чинели се чупят .Тук много зависи и как се отнасяш с чинела ,с каква амплитуда свириш по даденият чинел и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гарвана е прав. Малко топик и повече офф, ама се сетих за един руски филм, в който едно ченге формулираше механизма на разследването, който според него се съдържа в седем въпроса: кога, къде, кой, кого, защо, по какъв начин, с каква цел. Та затова казвам - Гарвана е прав... :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста е важно наистина как се свири с чинела. Не трябва например да се удря перпендикулярно на ръба (или почти перпендикулярно) , защото тогава се разказва играта на метала. Поради начина му на обработка , при такъв удар се получава резонансово трептене, което води до моментална умора на метала и веднага се чупи чинелчето на най-слабото си място. Казвам го, защото съм виждал да се прави от много хора, като вид гъзария що ли. Тоест не е добре чинелите да се поставят водоравно, а под наклон. (Старите муцуни да не се засягат, това не го пиша за тях, а за по-неопитните) :virtuoz::headbang:

Другото, което съм забелязал при Стаг е , че при тях няма 2 еднакви чинела. Много е важно да се огледат от всякъде (да им се видят зъбите дет се вика! :metalist: ) Да се провери за пукнатинки и шупли, защото точно там би започнал евентуалния проблем. Аз така се отказах от няколко чинела, които иначе звучаха много добре. Успех в пробването.

П.П.: До сега не съм чупил стаг, но аз и не съм много редовен в свиренето, така че е по-добре да кажат професионалистите как са нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми Бонзо уточнявай се :blink: .Но според мен пак няма смисъл темата,защото вече има една тема за Стаг .Там хората си изказват мнението за чинелките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто исках една тема само за опарени от Стагг,за да се знае кое колко е здраво и най-вече да знам аз и други хора ,които се чудят дали да си вземат Стагг чинели и каквото и да е.Просто,защото всички са се юрнали да купуват стагг и като им се строши нещо да не кажат:"никой не ни предупреди".А аз ,че съм сноб и си купувам само Пайст то се знае ,но съм решил да напазарувам сплешове на стагг и исках да видя колко са счупените и колко са останалите здрави:blink:Проста характеристика.Мисля че досега е 2:0 за счупените :headbang: Аре със здраве и да знаете компютрите облъчват! :wow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЕ си купувайте фусмашини стаг,мнооого чупливи,както и столчетата,знам поне 3ма души така изгорели...ае за карданите няма да говоря щото 2-3 веселяци ще ми скочат да ги защитават ма след годинка ще видим дали ще са им здрави:blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

потребителят FAKE успя да счупи два кардана Stagg за година и половина (първо по-евтиния после и по-скъпия) и два краша счупи....сплеша май още му е здрав....а и една фус машина счупи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че досега е 2:0 за счупените

в грешка си . прави си изводите,че само 2-ма са писали от всички имащи. общо взето темата е безкрайно глупава,по тая логика аз мога да напиша тема за пайсти и да открия резултата с един креш 602, а за 2-0 добавям и един 16" алфа, както и за зилджан. трошнат дебел ЗХТ. глупаво е.

 

иначе аз си :inlove: Стагг Мира пък който иска да ги плюе,нека ми изкара по добър чинел на тази цена аз лично му го подарявам моя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

8:1 Един сплеш явно е останал жив.Който има стагг повече от година и е доволен от него също може да напише,за да ни е истинска статистиката:)

Редактирано от bonzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.