Lord Shredulous Отговорено Юни 18, 2011 Автор Отговорено Юни 18, 2011 Я, възкресил си ми темата. И аз съм принципно доволен от китарата, но даже Валери Градинарски не можа да се справи с Kahler-a, но пък излезе с номера, че Флойдовете били велики, че слагат Kahler на евтини китари... Това със спояването доколкото знам, е само за придаване на здравина, а за стабилност се огъва само струната преди да се постави. Абе като ги сменям ще пробвам. Ако не стане - очаквай ЛС-та. Цитирай
dickens Отговорено Юни 18, 2011 Отговорено Юни 18, 2011 Да, точно така е... То понеже Slayer и Judas Priest нямат пари за китари, та затова свирят с Kahler-и.... Другото което съм направил и забравих да спомена е че пружината е натегната мааалко повече. Като погледнеш отстрани китарата ръчката стърчи повечко... Не знам, може и от струните да е, не вярвам някой от вас да свири с 9-42 на D настройка, да не говорим че това е НЕВЪЗМОЖНО просто с флойд.... Спояването не е само за здравина, точно от там разтегля струната доколкото знам... Абе и аз бая нещо изчетох преди това. Едно не може да се отрече - много по-меко и приятно тремоло е от флойда А японския ми Jackson е просто дъска в сравнение с LTD-то. Но и Jackson-чето е от евтинките... Keep rockin' Ха, сега чак видях... От къде тая цена от 977 евра Тук в USA цената в повечето магазини е $899, да не говорим че в e-bay съм я виждал по $750 новичка... Моята я взех за $700, на 5 месеца, но без драскотина по нея, плюс куфар, плюс Line6 Spider III 75 ... Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 18, 2011 Автор Отговорено Юни 18, 2011 A на мен(купих я в Австрия) ми я дадоха нова, без шестограмите за настройка, с друга ръчка, без кашон, като след малко преговори ми дадоха кашон от китара Vintage, в който след това намерих гаранционна карта на китарата, която е била преди това в този кашон. В Европа ни еб*т финансово като взимат американската цена, махат знака $ и слагат €. И въпреки това, въпросната китара мачка USA Select Jackson Soloist... или поне не му отстъпва. Цитирай
TONY Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Всички знаем, че на пратика се получава така, цената от долари става в евра. Да беше направил една сметка с калкулатор и сам да се убедиш, че като се сметнат разходите ( пътни и мита), ще ти се получи цена горе долу, близка на директно превъртяната. Може малко, малко по-ниска. Обаче като сложиш един загубен ден в митницата и се надявам да се усетиш, че това е положението. Конкретната китара - тези 77 евра са и в повече. Ако не ти харесва, заминавай за щатите. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 19, 2011 Автор Отговорено Юни 19, 2011 Тони, цената е станала и 77 заради 20% ДДС. Иначе пише на фактурата 814. Ама пак се вписа идеално в бюджета и беше единствената без Флойд. Иначе имаше един много готин Assassin на BC Rich, ама и той беше signature на Золтан Батори...прекалено signature с името му отзад на грифа и инлея с лъва. Цитирай
TONY Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Аз смятах по 899 долара, като сложиш 25 %, защото са 20+ 5 процента за незнам какво си, пътните са поне 140 долара. И слагаш чертата и трябва да са около 900 евра. Та тези , които я продават за 977, сигурно 77 евро им е печалбата Да не говорим как някой път се бавят доставките от САЩ, чакам някакви Айрън Мейдън джунджурийки вече 45 дни. Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 20, 2011 Отговорено Юни 20, 2011 Dunlop 9-42, спояване на краищата им, нищо друго по-специално не съм правил, настрoена цял тон по-ниско Сигурен ли си за размера на струните Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 20, 2011 Автор Отговорено Юни 20, 2011 ^ Може, защо не? Просто натягаш пружините повече. А на Kahler даже не ти трябва да се занимаваш с махане на заден капак, защото винтът за нагласяне на опъна на пружините е разположен отгоре. Цитирай
dickens Отговорено Юни 20, 2011 Отговорено Юни 20, 2011 Сигурен ли си за размера на струните Абсолютно, това е Kahler Десо, ти ли си това? Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Tочно този модел в камУфлаж съм го пробвал и смея да твърдя, че е от най-добрите модели на ESP. Влиза в категорията на MII и Horizon, а те са доста по-скъпи. Така, че не трябва да ти пука, че е signature. Ако не се прекалено самовлюбен разбира се. Ако си - поръчкова със златни инлеи с твоето име. Цитирай
dickens Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Тук става въпрос все пак за корейското LTD което е около 4 пъти по-евтино... Разликите доколкото знам са в тремолото, къде е произведена и металното капаче за батерията... а, и в надписа LTD Като спомена в камУфлаж или си пробвал оригиналното ESP (което не знам пак кое му е оригиналното след като е произведено в Япония) или ESP LTD JH-200, JH-600 е само в черно... Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 26, 2011 Автор Отговорено Юни 26, 2011 (Редактирано) ^ Kahler-а на ESP-то e 2315 - brass cam+steel rollers, а Hybrid е brass/brass. А от електронна гледна точка ESP-то има Strat Presence Control. Хич не ми е за едни стоманени ролери oт 100$ и за някъв преамп oт 60$ Иначе в Urban Camo правят и M-II, ама той е с Флойд. Редактирано Юни 26, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Тук става въпрос все пак за корейското LTD което е около 4 пъти по-евтино... Разликите доколкото знам са в тремолото, къде е произведена и металното капаче за батерията... а, и в надписа LTD Като спомена в камофлаж или си пробвал оригиналното ESP (което не знам пак кое му е оригиналното след като е произведено в Япония) или ESP LTD JH-200, JH-600 е само в черно... Moя грешка, за която се извинявам. Свирил съм на JH-600. Аз мислех, че за него се говори в темата, защото все пак оригинала е 10 бона. Но ако има фенове у форума, може и някой да ги даде. Иначе JH-600 е убиец. Цвета беше камУфлаж, може да е боядисвана китарата. Но със сигурност е JH-600, щото човека на който е китарата не би си продал колата за да си купи ESP-то. Прекалено е дебело за него. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 26, 2011 Автор Отговорено Юни 26, 2011 @bustard: Има и ESP Standard Series, които се произвеждат в USA. Цитирай
Recommended Posts