Jump to content
Българският форум за музиканти

Кондензаторите!


Recommended Posts

Несъмнено темата за кондензаторите ще е обширна, затова ми се иска по възможност да избегнем инженерната страна на въпроса( доколкото е възможно)и да не обсъждаме надълго и широко техните физични и електрически параметри ,а всеки да сподели практически опит- къде какъв кондензатор ползва, от кои е доволен, от кои не и т.н.

Тези дни се поразрових за информация по въпроса за прехвърлящите кондензатори (из аудио- форумите) и срещнах доста противоречиви мнения. Едни препоръчват танталови понеже елктролитните "кривяли", други ги контрират, че танталовите имали доста нелинейни характеристики, освен това са температурно- нестабилни и въобще "капризни", трети казват "само и единствено полиестврни", но те пък са със сравнително малък капацитет, имаше и други предложения за паралелно свързани елктролит и полиестер, тантал и полиестер и т.п. Може би най- правилно е човек да седне и да пробва всички разновидности и да прецени на него кое му харесва най- много, но все пак искам да чуя и Вашите мнения. Очаквам още и мнения за SMD кондензаторите, стирофлексните (къде се предпочитат), български и руски керамични и електролити- стават ли за нещо и ако "да"- за какво и дали са за предпочитане пред "ЧайнаКон"- ите. Въобще кой каквато полезна и достоверна информация има и желае да сподели по въпроса- да заповяда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.