Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Roland G-600


elfish

Recommended Posts

Здравейте. Наскоро ми се счупиха още няколко копчета на синтезатора и ми писна да не мога да използвам някои от екстрите на клавира (не че те са много де ама ...) пък и искам да знам, че свирката ми е наред. Моля някой да ми каже от къде да си купя такива или откъде да си поръчам. Благодаря предварително на всеки отзовал се. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, по синтезатора "копчета" много....ако са бутоните управляващи функциите на клавира

то най вероятно са тип микрети/микробутони от този тип http://vikiwat.com/shop/images/T/TC-0606H.gif или подобни. Общо взето струват жълти стотинки, но без да отвориш, да замериш с мултицет и да видиш точно какви са няма да стане. Отваряй смело пък ще помагаме с каквото можем :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

копчетата са друг модел.Можеш само да намериш в Бозов,мисля ,че по 5 тина лева бройката.Сменят се лесно .А както каза колегата преди мен-това не са микробутони , вървят с цялата пластмаса .Не съм проверял в ебей да видя как стоят нещата=може да са по евтини.

Редактирано от jordanil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи зависи какъв е проблема точно,ако не ти включват копчетата значи трябва да си смениш бутоните на самата платка- микретите с размер 2мм,но ако копчетата са хлътнали тогава си поръчваш от Бозов нови цените им са от 3до5 лв но им се обади все пак за точна цена.Препоръчвам ти ако я отвориш кадето са счупени копчетата да смениш и микретите защото копчетата се чупят от това че микретите не контактуват както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.