elfish Публикувано Април 26, 2011 Публикувано Април 26, 2011 Здравейте. Наскоро ми се счупиха още няколко копчета на синтезатора и ми писна да не мога да използвам някои от екстрите на клавира (не че те са много де ама ...) пък и искам да знам, че свирката ми е наред. Моля някой да ми каже от къде да си купя такива или откъде да си поръчам. Благодаря предварително на всеки отзовал се. Поздрави Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Април 29, 2011 Отговорено Април 29, 2011 Колега, по синтезатора "копчета" много....ако са бутоните управляващи функциите на клавира то най вероятно са тип микрети/микробутони от този тип http://vikiwat.com/shop/images/T/TC-0606H.gif или подобни. Общо взето струват жълти стотинки, но без да отвориш, да замериш с мултицет и да видиш точно какви са няма да стане. Отваряй смело пък ще помагаме с каквото можем Цитирай
jordanil Отговорено Април 30, 2011 Отговорено Април 30, 2011 (Редактирано) копчетата са друг модел.Можеш само да намериш в Бозов,мисля ,че по 5 тина лева бройката.Сменят се лесно .А както каза колегата преди мен-това не са микробутони , вървят с цялата пластмаса .Не съм проверял в ебей да видя как стоят нещата=може да са по евтини. Редактирано Април 30, 2011 от jordanil Цитирай
iceman Отговорено Май 3, 2011 Отговорено Май 3, 2011 Значи зависи какъв е проблема точно,ако не ти включват копчетата значи трябва да си смениш бутоните на самата платка- микретите с размер 2мм,но ако копчетата са хлътнали тогава си поръчваш от Бозов нови цените им са от 3до5 лв но им се обади все пак за точна цена.Препоръчвам ти ако я отвориш кадето са счупени копчетата да смениш и микретите защото копчетата се чупят от това че микретите не контактуват както трябва. Цитирай
Recommended Posts