Jump to content
Българският форум за музиканти

Миксер без ефект + външен ефект


Mar4enko

Recommended Posts

Здравейте на всички във форума.

Имаме един пулт Soundcraft от EPM серията.

Няма вградени ефекти та затова мислим да му включим външен мултиефект /delay, echo и т.н/

Като разглеждах схемите си мисля че решението е :

- взема се сигнал от AUX1 OUTPUT

- минава през ефекта

- връща се в 2 TRACK INPUT

Минус е че няма да може да се регулира ефекта за всеки канал отделно а общо за всички.

Правилно ли мисля или има и друг по-добър начин.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно мислиш,но не това е правилния начин.Както при останалите компактни миксери и тук не минава без компромис.В случая трябва да жертваш единия от стерео входовете,за предпочитане втория(няма разлика,просто е последен и предполага по-добра защита от неволна манипулация).От AUX 1 в INPUT на ефекта (ако имаш INPUT L и INPUT R слагаш в първия,би трябвало да има и пояснение (mono)под него),от ефекта OUT L и OUT R в съответните входове на STEREO 2 и си готов.Това свързване ти дава и възможност да променяш честотните характеристики на използвания ефект-иначе казано да подаваш или отнемаш ниски и високи,както и да си регулираш ефекта на всеки канал чрез прилежащия му потенциометър AUX 1.Ако не си особено наясно с ползването на външен ефект ето кратко напътствие:

 

-потенциометърът на AUX 1 регулира силата на сигнала подаван към ефекта.На външното устройство трябва да има светлинна индикация за входен сигнал (INPUT LEVEL),в някои случаи със собствен регулатор.Настройвай така,че индикацията да не свети червено,а зелено и само в пикови случаи жълто.

 

-плъзгача на STEREO 2 служи за миксиране между сухия сигнал и сигнала който идва от външното устройство - колкото е по усилен,толкова повече ще чуваш избрания ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За изхода от пулта добре, но за входа мисля, че е по-удачно да използваш някой от стерео каналите. Така от Aux1 тримера на всеки канал можеш да подаваш към ефекта колкото искаш силен сигнал (за всеки канал се регулира поотделно), а с фейдъра на стерео канала добавяш сигнала от ефекта в микса до желаното ниво, като имаш и EQ и панорама само за процесирания сигнал. При това положение Aux1 на стерео канала трябва да е на 0, за да няма feedback.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още една комбинация. Ако самият ефект (не е споменат модел) има настройки на високи, ниски, може да ползва и tape return на миксера, като по този начин си спестява стерео канал като вход за други инструменти.

 

Лошото е, че човека пита, без да дава достатъчно информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно ..Аз слагам ефекта между миксера и стъпалото.И така всичко си има ефект и си го намалявам от стапалото и си е супер... :spam:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.