Jump to content
Българският форум за музиканти

впечатления от Musikmesse Frankfurt 2011


Recommended Posts

Привет на всички, качих едно видео в youtube с новото ми алто P.Mauriat 67RUL

 

 

надявам се да ви хареса. Алтото е супер, много съм доволен! Да се надяваме, че скоро и други музиканти в БГ ще могат да свирят на P.Mauriat саксофони, определено улесняват звукоизвличането, а и тона им е един дебел и мазен :)

 

На панаира във Франкфурт имах възможноста да пробвам и други инструменти и мундщуци, кои от кои по- по- най- , но това което най ме впечатли са мундщуците на Aaron Drake https://www.drakeceramicinstruments.com/ да знаете този човек е революционер! Какво ли не съм пробвал досега, но тези мундщуци са направо невероятни. Аз си купих модела NY jazz tenor, но изпробвах и другите модели "Son of Slant", някои от тези с керамичната камера , както и металните. Всичките свирят супер! А това което обяснява тази феноменална изработка на мундщуците е, че самият Aaron Drake свири невероятно на сакофон, просто знае за какво става въпрос, за разлика от други негови колеги.

Та с две думи- ако някой от вас има интерес, пишете му, много е отзивчив, а и цените му са доста достъпни.

Пробвах и мундщуците на Theo Wanne http://www.theowanne.com/, също много добри, а и в момента доста популярни. (междувременно се появи на щанда му и Христо Златанов, не бях го виждал от мнооого години). Това което успях да свърша е, че дадох на Theo стария ми O.Link, който един "майстор" в Хамбург му разказа играта, и Theo успя за по-малко от 10мин. да го reface-не, така че почти си върна оригиналния звук. Theo Wanne все още е известен най-вече с това, че един от най-добрите майстори в света, които правят refacing (Chris Potter, Joshua Redman, Jan Garbarek- всички при него са правили refacing). Не лоши са и Aizen мундщуците, японски http://www.sax.co.jp/aizene/ А това, което най- бих препоръчал на всеки е, да си купи един Vandoren V16 ebonite, струват около 100€ и свирят от раз, за тези пари по-добро човек не може и да намери. Аз си взех модела Т7. (отворен като 7* O.Link)

 

На 14.5. свиря на джаз феста в Благоевград, а на 15 и 16ти в София. Ще се радвам да се видим и да обменяме опит, да си говорим за лейки, криволицъни и мущуци :)

 

Сърдечни поздрави от Берлин,

 

Владо Кърпаров

 

vladimirkarparov.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много любопитна информация си постнал и да си призная - не съм очаквал това да се случи в някой български форум, който и да е той. Много, ама много благодарско! :ok:

 

Обаче цените на Aaron Drake си ги бива... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.