jorko123 Публикувано Април 10, 2011 Share Публикувано Април 10, 2011 (Редактирано) Здравейте, колеги Та.. реших аз да се сдобия с някакво модулиращо камионче (не съм измислил още какво, но ако има значение-насочил съм се към дилей или хорус)и докато разглеждах различните модели се запитах за разликата във звука и изобщo спецификата между аналоговите и дигиталните такива. Ясна ми е самата разлика между дигитален и аналогов ефект, но нямам опит с ползването и различаването на характеристике им в музикално отношение, звукоизвличане, взаимоотношение с различните видове усилватели и тн. Преди време ползвах дигитален дисторшън, свързан към моето кубенце Fender Frontman 65r и..не останах доволен. Та въпроса ми е дали ще е същата историята и с тези т.нар. модулиращи ефекти? Ясно, че на качествен усилвател ще звучат добре, но докато се сдобия с такъв ще мине доста време. А и все пак да знам в съвсем музикално отношение как се справят двата типа (аналогови и дигитални) ефекти по принцип и по-специално свързани към не-много добро транзисторно кубе? Ясно, че най-доброто решение е проба, но наред с нея искам да се консултирам и с по-опитните от вас, за да чуя мнения, съвети ии.. подобни неща. Благодаря на отзовалите се Георги Редактирано Април 10, 2011 от jorko123 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Април 10, 2011 Share Отговорено Април 10, 2011 ...имай в предвид че в 99% от случаите ривърб и дилей "камиончетата" са ДИГИТАЛНИ...според мен няма нищо лошо в дигиталния ривърб или дилей...напротив...много хубаво си се получава даже...аз ползвам ефект процесор и съм много доволен от резултата....всъщност използвам като се замисля точно ривърб и двоен дилей...всичко разбира се опира до конкретен модел ефектче...и най-вече до правилната настройка...ако прекалиш с модулацията може да прозвучиш като да свириш в селската баня... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Johnny Boy Отговорено Април 10, 2011 Share Отговорено Април 10, 2011 Хм, delay-а е трудно да не е дигитален. Единственият начин е т.нар. tape, където се използва безкрайна лента, от която зависи и времезабавянето. Но другото, което си мисля е, че delay-a не е точно модулиращ ефект (макар, че може да бъде и такъв - повторенията да бъдат модулирани). 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Април 10, 2011 Share Отговорено Април 10, 2011 ^Защо сподели една камара глупости, не знам.Но определено не помагаш!Има добри аналогови(не дигитални и не лентови)ефекти, които вършат много добра работа. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Април 11, 2011 Share Отговорено Април 11, 2011 То твойто хич не е кубенце! Прилично кубе си е, при това си има ривърб. Аз бих си взел един приличен хорус. Под приличен имам предвид на доказан производител. Друг е въпроса, че на неговата цена можеш да се сдобиеш и с процесор, а така избора на ефекти е доста по богат. Смятам, че няма да има проблемен саунд, при правилна настройка и изправни устройства. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jorko123 Отговорено Април 11, 2011 Автор Share Отговорено Април 11, 2011 Значи излиза, че просто трябва да избирам ефекта най-вече с проба.. Благодаря на отзовалите се отново Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Април 11, 2011 Share Отговорено Април 11, 2011 Значи излиза, че просто трябва да избирам ефекта най-вече с проба.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Април 11, 2011 Share Отговорено Април 11, 2011 А, става и с боб /фасул-зрял/!!! Чета, че колегата Тотев му разбира, ама като му гледам инструмента, не знам дъл ши мойш си платиш !!! Поздрави и успех с избора!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts