Xrizzy Публикувано Април 9, 2011 Публикувано Април 9, 2011 Здравейте, не сум сигурен дали пускам темата на правилното място, ако не е така моля да ме поправите.Та така пиша ви тука зареди един микрофон. http://eshop.bg-audio.com/Kabelni-Mikrofoni/Sennheiser-e-815-S-C.html . Въпросът ми е мога ли да направя запис с приемливо качество. И ако нещо по-добро за г/д същата цена да кажете тук. Мерси предварително! 1 Цитирай
patzo Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 Никой не казва нищо защото нищо не си написал. Какво ще записваш с микрофона? В какво ще го включваш? Какво ти е звуковата карта? Цитирай
Xrizzy Отговорено Април 10, 2011 Автор Отговорено Април 10, 2011 Никой не казва нищо защото нищо не си написал. Какво ще записваш с микрофона? В какво ще го включваш? Какво ти е звуковата карта? Искам да записвам вокали. С stock звукова карта съм.Каква трябва си взема. Искам да го включа в комяютъра. П.С Сигурно звъча глупаво. Нов съм. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 За да получиш задоволително качество е необходим микрофонен предусилвател за динамичния Sennheiser, защото звуковата карта не е предназначена за динамични микрофони, а за електретни. Използването на динамичен микрофон директно в картата е калпаво и технически неиздържано, дори опасно действие. Едно сравнително добро решение е да се използва 2...4 канален смесителен пулт с микрофонни входове. Евтино решение за начало, а когато се появят по-високи изисквания, може да се премине на специализиран микрофонен предусилвател. Но тогава ще се наложи смяна на микрофона, на картата и т.н. Има обаче и други неща които са необходими за записване - мониторна система (слушалки с усилвател или мониторни озвучителни тела, програми за запис и възпроизвеждане и т.н.). Прегледай разделите във форума с отношение към запис и възпроизвеждане! Успех! Цитирай
patzo Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 (Редактирано) Когато си с вградена звукова карта какъвто и микрофон да вземеш все няма да звучи добре, понеже микрофонния предусилвател във вградените карти е ужасен. Мога да ти предложа един друг вариант. Вземи си по-евтин микрофон примерто този Electro-Voice Cobalt Co9, и едно малко пултче това PHONIC MU502 или BEHRINGER XENYX502 Включваш микрофона в пулта а от пулта във линейния вход на картата - така ще избегнеш лошия микрофонен предусилвател на картата. Опа Валяка ме изпревари !!! Редактирано Април 10, 2011 от patzo Цитирай
Xrizzy Отговорено Април 10, 2011 Автор Отговорено Април 10, 2011 Един въпрос само.Сигурно има и друго наименование. Кое е линейния вход на картата? Цитирай
misterj Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 Тази малка дупка с червен цвят от задната страна. Тези с мръсно подсъзнание да престанат да си мислят за задници. Абе как може да тръгне някой да купува микрофон за записи, а да не знае къде да го пъхне? Цитирай
patzo Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 (Редактирано) синия - е линейния и ако ще го свързваш в пулт ти трябва такъв кабел Редактирано Април 10, 2011 от patzo Цитирай
Xrizzy Отговорено Април 10, 2011 Автор Отговорено Април 10, 2011 Знам къде се ПЪХА просто не знаех, че му се казва линеен вход а аз на картата имам 3 не са ми в цветове защото съм с лаптоп. 1 . за микрофон. 2 за слушалки 3. SPDIF Цитирай
patzo Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 (Редактирано) Както го описваш така ти нямаш линеен вход - така че варианта който ти предложих нестава. Тук нещата стават малко по-сложни(скъпи). usb или Firewire звукува карта с микрофонен вход(хубаво е и да има фантомно захранване ако решиш в бъдеще да минеш на кондензаторен микрофон) + микрофон. Редактирано Април 10, 2011 от patzo Цитирай
Xrizzy Отговорено Април 10, 2011 Автор Отговорено Април 10, 2011 Можеш ли да ми дадеш линк към нещо що годе евтино и да е usb . Аз намерих USB карти, но цената зависи ли за качеството на записа смисъл различната карта различно качество нали така? Цитирай
patzo Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 (Редактирано) Това M-AUDIO FAST TRACK USB или M-Audio Fast Track Mk II. Втория вариант е с фантомно. Има и един друг вариант ако нямаш средства за карта и микрофон. SAMSON C01U - Тове е кондензаторен usb микрофон. SAMSON Редактирано Април 10, 2011 от patzo Цитирай
Xrizzy Отговорено Април 10, 2011 Автор Отговорено Април 10, 2011 А този микрофон някъде от бг няма ли го. Цитирай
patzo Отговорено Април 10, 2011 Отговорено Април 10, 2011 Не - но можеш да си го поръчаш от www.thomann.de без да плащаш за доставка чрез Динакорд. Цък Цитирай
Recommended Posts