Jump to content
Българският форум за музиканти

Коя китара е по добра ЕСП ЛТД 50 или корт х6

nevity

Recommended Posts

никога не съм харесвал Cort и щях да взема ESP-то, но тук Cort имат доста колеги и те могат да ти кажат за кво иде реч.

Ето Cort-a:

# CONSTRUCTION: Bolt-on

# BODY: Basswood

# NECK: 5pc Stripe Reinforcement, Modern "U" Shape

# BINDING: n/a

# FRETBOARD: Rosewood, 15 3/4" Radius(400mm)

# FRETS: 24 / Jumbo (2.9mm)

# SCALE: 25 1/2" (648mm)

# INLAY: White Dot

# TUNERS: Die-cast

# BRIDGE: Double locking-III

# PICKUPS: Bluebucker BBHGB-BBMMSB-BBHGB (H-S-H)

# ELECTRONICS: 1 volume, 1 tone (w/ push pull), 5way s/w

# HARDWARE: Black

колкото до ESP-to- не си посочил конкретен модел...преди цифрата трябва да има някаква буква за да може да видим коя е точно китарата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имах един Ibanez, който беше с такива тремоло и се растройваше щото няма заключване.единствено това е недостатък.важното е да ти е удобна.мисля,че е по-добре от Cort

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми не се разтроива да ти кажа . Вече свиря на нея 3 ден и използвам тремолото и почти не е мърдала . Преди бях с стагг и300 и разликата е доста голяма като удобство .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече като си си взел китарата, няма много какво да се чудиш. Свири и се кефи на новата си китара. Все пак ако ти е интересно за корта, това е един мой пост в по-стара тема, мнението ми от тогава не се е променило:

""Преди 2 седмици и половина си взех Cort X6, не ми е първа китара:

http://www.musicworl...ort_X_6_BK.html

От тогава не съм я пускал китарата и мнението ми е че е изключително прилична, а я дават за без пари. Не успях да намеря никакви пройзводствени дефекти, беше настроена екстра от завода, височина на струните, интонация. Изработката е добра, дървото на тялото е липа, затова и си е доста тежка китарата, но пък липата е добро дърво за метъл според доста хора. Тон потенциометъра е вид пуш-пул, като го дръпнеш нагоре и разделя потенциометрите не сингли и имаш още 5 комбинации от сингъл адаптери при което може да се изкара доста приличен чист звук. Флойда при pull ups прочти не разтройва, мръдва с до 5 цента тунинга. При дайв бомби, ако просто пуснеш разко ръчката пада с около 30 цента, но по принцип знам че правилно е да се връща плавно след бомба при което не разтройва. Но като цяло каквото да го правиш тунинга пада приблизително равномерно на всички струни и освен ако не свириш заедно с други китари не се забелязва особено, акордите не фалшивеят. След като се разтегнаха новите струни, вече правя настройки на 5 дена един път от файн тунерите, почти не мърда тунинга а свиря доста.

За един начинаещ, не мисля че има огромно значение качеството на звука на китарата, при положение че има сносни адаптери, далеч по голямо значение има качеството на кубето и ефектите, при тях много повече могат да се усетят разлики.

Не съм свирил на джаксъни, въпреки че и аз бях надъхан преди да си вземам джаксън, но не мисля че JS серията може да има нещо по добро от Cort-a. А ако имаш някакви въпроси можеш да ми драснеш на ЛС, малко рядко влизам но ще се радвам да отговоря.""

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове