Jump to content
Българският форум за музиканти

synyster_vengeance

Members
  • Мнения

    139
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от synyster_vengeance

  1. Естесвено че има и други варианти, просто отдавна ми е направило впечатление колко много хора "немогат да живеят" без тези перца :D

    Стъбито ми се въжда по-дълго от Джаз-а, а аз свиря с по-къси перца.

    Мюзикуърлд нямат, което много ме озадачава :)

  2. Обиколих няколко от известните вериги магазини в София и не намерих от тези перца!

    Ако някой може да помогне?

    Идеята е, че са толкова хвалени и т.н. няма да ви обяснявам за репутацията... исках да пробвам за какво става въпрос, тъй като ми писна всеки 2 месеца да си правя къстъм и реших да се спра на нещо, дето го правят еднакво винаги и когато ми трябва да е това, с което съм свикнал и мога да разчитам на него!

  3. УАТ ДА ФАК??? Бродерик беше един от хората, които ме накараха да си повярвам в това начинание, а още повече се кефех на факта, че и той от дълго време е фен на Айбанез..... много жалко за тях! Само една голяма апосиопеза получават за това! Изненадващо защо не е направил далаверата с Шектър???

    Все пак си оставам фен на КРИС ГОСПОДЕРИК!!!

     

    Ето за такова вдъхновение говоря:

     

     

  4. А този ЕНГЛ Гигмастър, звучи наистина доста добре като за 15 вата и 10 инчов говорител, но предполагам, че в БГ няма къде да се намери и пробва?

     

    Ти си извратен.... искаш пълния лампов експириънс.... с 10 инчов говорител? уат да фак??????

  5. С един Fullbore Metal доста по-лесно ще изкараш тона на Pantera, до колкото е възможно. Това педалче има така наречените "shitloads of gain", т.е. и гейна да е на нула ще звучиш по-тежко от Металика. Има си Scoop, така че това още повече ще ти улесни достигането до Пантеровия тон.

     

    Тоя Fullbore само за това става :topicsux::D:D много ми е противен.... против всякакви норми!!

  6. Те си и свирят с тях. Само не знам защо са резнали ESP JH-то, като Джеймс си свири с абсолютно копие на Експлорър на концерти - ESP, не Гибсън.

     

    Synyster, разбира се, то това е идеята на всички сигначър китари. Общо взето това са просто китари с някой по-барнат финиш и с подписче отзад. И може да видиш любимия си китарист да свири с такава - или такава поне на външен вид. :offtopic-001: И Schecter Syn Custom е с Дънкан Инвейдъри, пък Син свири със Състейниак на нека. ;)

     

    Е да, но повечето китаристи нямат 2938438457 сигничър китари.... Крис Бродерик, Херман Ли, Мат Бачанд имат все китари по техни спецификации и толкова ;) Няма да объждам повече, че става спам.

  7. Предполагам ги знаеш, но пак да кажа.. Маршъл Плекси (няма по-винтидж от това май :Д), копие на плекси ( Бугера 1960 и е на добра цена), а защо не Marshall JCM800 (или копие на jcm800 e Bugera 1990)? Vox също имат винтидж нещица.

  8. ^Кого сме заблудили.Доволни сме от това, което имаме просто :hysterical: и никъде не се споменава, че са на особено добро ниво.Всичко според цената!

  9. По темата искам да кажа, че съм изключително доволен от моя амп - Fender Frontman65R!

    Твърдо съм за аналоговия звук (това не значи, че отричам ламповия :greenangel:) !

    Амп-а има следните предимства, които са лично мое мнение, но който от вас разбира, мисля, че ще се съгласи:

     

    1. 65 вата - достатъчно (БАЯ ) за вкъщи и с група, 12" говорител - 12" е стандарта и дава плътен звук.

    2.Марката Фендер е известна с много добрия клийн канал.Всепризнат е и мисля, че този амп го притежава до някаква степен.

    НЕДОСТАТЪК обаче, може да са прекалено високите честоти някой път, но според вкуса.

    3.Дисторшън каналът е доста универсален и би паснал на всеки стил музика (според настройките естествено).Аз лично свиря МЕТЪЛ и не използвам някакви камиончета, а само диста от кубето.Тук също мисля, че се забелязват някакви прекалено високи честоти, но не се оплаквам, тъй като винаги ползвам памучни тапи за уши по време на репетиции и мисля, че може даже да се разгледа като добра страна :) По-лесно ще избива над останалите.

    Ако на някой не му допада диста винаги може да сложи камионче и да си промени саунда по негов вкус!!!

    4.Повечето китаристи би трябвало да знаят какви предимства има ефектс луупа.Не съм ползвал досега ефекти и затова немога да кажа дали е добър или не, но е факт, че ампа притежава такъв.

    5.ИСТИНСКИ СПРИНГ РИВЪРБ! Аз лично не го ползвам и нямам много какво да кажа за него, но има стилове, в които пасва идеално и много се използва.

    6.С ампа идва малък и компактен фуутсуич и няма да ви се налага да си търсите!

    7.Дизайнът е много приятен и по крайщата има метални ъгли.На снимките може да изглежда квадратен, но в действителност не е така (вижда се на видеото ми)

     

    ЕДИНСТВЕН НЕДОСТАТЪК за мен е, че си тежи при пренасянето :thumbdown:, но е неизбежно..... кажете ми кой амп с 12" говорител не тежи!

     

    Ето едно малко демо от мен в Тубе-то.Имайте в предвид, че звука е с малко по-кофти качество заради компресията на сайта и микрофона на цифровия фотоапарат.

    Снимки можете да видите в Гугъл, а ето и малко свирня от моя страна

    Малко за гиър-а: Китарата е Ibanez RG321 с пасивни адаптри.

  10. Така или иначе наклона на перото се контролира от палеца. Не виждам какъв е проблема. А и той много добре обяснява точно с каква цел е имал нужда от подобно нещо. И по точно сложния дабълхенд, който иначе няма начин как да се изсвири. Милимундите скорост които спестява и т.н. Всичко зависи от стила и техниката която ползва даден китарист. Иначе Нотинг мЕдърс тунайт енд форевър ол ъф дем :thumbs_up:

    Абе от началото на темата си мисля абсолютно същото!!!! Наистина от интерес бих пробвал да свиря с такова приспособление.

    Лично мнение: Крис и Джеф просто са родени да бъдат на 1 сцена :D Не сте ли съгласни, че и двамата са от 1 калибър - БОГОВЕ?

  11. ^^ Откакто видях новия къстъм на Крис Бродерик много се влюбих в точно този модел (самоче 6 версията)!!! Със здраве да забиваш на нея и ако може даже направи видео-ревю и демо в YouTubе....И също да живее Айбанез!!! :thumbs_up:

    http://img138.imageshack.us/img138/5555/og...hq6zdfof1d8.jpg

  12. Човек трябва да има на китарата си минимум 27 прага, защото иначе не може да изсвири нищо като хората, и останалите му се смеят, че му е малка пишката. :)

    Направо ми идва да зема една пила и да почна да чопля долния кът-ауей за да мога спокойно да си влизам там на Айбанеза....обаче си остава другия проблем - тъй като не е висок клас китара праговете са супер МИЗЕРНИ в размера си след 15 праг и просто се измъчвам брутално!!!!

  13. ТАЯ КИТАРА Е СУПЕР ЖЕСТОКА!!! Много ме радва и ще те помоля за още снимки :) а ако можеш и клип да направиш да чуем звука на Блекаут адаптрите ще е чудесно!! Поздравления за добрия избор :) Ibanez FTW :)

  14. Но като се има в предвид , че метроном се ползва само за репетиции

    Нямам идея как си стигнал до това заключение, но поне не заблуждавай питащия...

    аа гениален си :crying: моляте сподели за какво ползваш метроном!!! в тоалетната ли? в колата ли? пред ТВ?......

    Естествено на сцената, нали? хах момчето правилно си казва че метроном се ползва само за репетиции и в студио, а за тебе незнаем как си стигнал до заключението, че си компетентен по въпроса :D

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.