Jump to content
Българският форум за музиканти

jovannotti

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Благоевград

jovannotti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Фалшив звук, такова нещо няма в моя пост..
  2. Taka e, всички дигитални процесори куцат в микса, 100% изпробвано и верно. Звука е като пирон от солета - лек, кух и не пробива. Ако си купиш процесор сега, 100% ще го продадеш или замениш с друг до 2 години макс., ако си купиш някои от тия педали, ще ги запазиш цял живот, гаранция: Electo Harmonix Small Clone , хорус Electro Harmonix Big Muff, made in Russia edition. - дистер. Ibanez TS808 (TS-9 chip mod) -драйв MXR dynacomp vintage - компресор TC Еlectronics Parametric EQ, sustainer. Пробвал съм доста Boss педалчета, нито едно не запазих. Boss имат педали за всеки възможен ефект, но във всички категории ги биеха други педали на фирми с много по малък асортимент, но доста по добро качество(е,и цена:/). Най- добрият съвет който мога да ти дам е да забравиш за BOSS, за сметка на Electro Harmonix.
  3. Аз имах същия процесор, преди цели 7 години, мисля че го взех когато излезе модела. След него имам само лампови кубета и камиончета, така че правя директно сравнение и ще ти бъда максимално полезен, накратко: (+) -много евтин -много лек -вградения delay, chorus, reverb стават. -направо пуснат в пулт е ок, оле мале. (-) -евтин, а звука е направо безплатен. -тънък, плосък звук без бас (забрави за метал, максимума е фънк) -не работи в комбинация с лампово кубе (моя VOX AC-30TB му изправяше дисторшъните до обикновенно пърдене) -НИСКА ЧЕСТОТА НА ДИСКРЕТИЗАЦИЯ - ужаса на всеки процесор. Изразява се в ефекта - свириш сам - чуваш се, свириш в група - другите (аналогови) инструменти те поглъщат, не се чуваш. Ако свириш в група с друг китарист, на камиончета, можеш да напуснеш да не си губиш времето:/ -при включена Squier и American Vintage - разлика нула 0.0. след този си купих и BOSS GT-6, different price - same shit. Чух обаче че на VOX ламповите процесори са добри, за процесори. Моя съвет е - с парите си купи на старо MXR dynacomp, Ibanez TS-808 и RAT-2 (ako държиш на истински 80-тарски метал) и с рестото се почерпи за добре дошъл в света на истинския звук.
  4. Вижте тука на какво дране са подложени левичарите ако решат да си напазаруват нещо свестно. Е просто тая цифромания.. http://cgi.ebay.com/1975-4-vintage-fender-...1QQcmdZViewItem
  5. Сега разбирам че е абсолютно безсмислено да си пишем по тия тъпи форуми. Или поне моля тия които творят по цял ден гениални неща с китарата, да не си губят времето с постове тип "Търся майстор.."
  6. Опа..нямаше ме 3 дена и гледам спора е ескалирал до невероятни висоти. Така, първо - наистина си е снобско да си гледаме лаковете вместо да свирим, ама в края на краищата си има време и за чесане на езици един вид. Второ, лефтхенд грифа който купих, освен че е USA, e бивша собственост на CESAR ROJAS ot Los Lobos (сертификат), бая ползван е и реших че е добра идея да му сложа нитро, какъвто не съм имал никога. Аз не съм се хванал директно за лака, каквото съм успял да оптимизирам по педали, адаптери, звук вече е сторено - Lace Hot Gold + VOX AC-30 TB лампов оригинал, никакви процесори - педал до педала. Единствено ме притесняваше мексиканския фендерски гриф ,но той е минало. Моя все едно беше правен от мексиканска баба с 5 диоптъра късогледство. За нитрото - това което съм чел е че спомага за естествената вибрация на дървото понеже основата му е най близка по състав до тази на дървото. При електричката става въпрос точно за вибрация, не за акустика. Рефлектира върху атаката и състейна, особено вибрацията на грифа. Като казах Голяма разлика по скоро цитирах на доверие разни Custom Shop сайтове. Знам че на D.Gilmour и двете основни тояги са с нитро грифове, които са подменили оригиналните не-нитро. Очертава се мнението че Бащицата е избрал нитро с основателна Причина. Справка: gilmourish.com. Като казах за свирене на Metallica, имах предвид Hi-gain setup както каза колегата, a не свирещите Metallica - да са живи и здрави и тия, и ония. Ае. Към уредите!
  7. Има доста голяма разлика, по- малка за тялото, повече за грифа. Разликата обаче се усеща когато свириш Floyd или Dire Straits , a ne Metallica, така че далеч не на всеки му дреме.
  8. Има счупен truss rod, прагчета за смяна и целия лак да се подмени от полиуретанов към нитроцелулозен, който откакто сме в ЕU е забранен за работа, но пък е най- добрия за акустиката на дървото. В общи линии не бих си играл толкова много ако за lefthand не се намираха толкова трудно грифове.
  9. Джимарата е имал пари да чупи по една китара в главата на всеки присъстващ на негов концерт, а аз едва събрах кинти да си взема 10 годишен USA neck..
  10. От Сф е ок.. някакъв jsm? благодаря за съдействието И
  11. Търся лютиер от Благоевград или София, с дълъг опит в подръжка на Fender грифове, смяна на прагчета, работа с нитроцелулозен лак и т.н. 0888210179, Иван
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.